Successos

Troben el cadàver d'una noia en un bidó de ciment a Lloret

Tot indica que és el cos d'Ana María Martos, desapareguda el 2004 a Sant Feliu de Llobregat

Han arrestat l'examo del terreny on estava enterrada

La Policía Nacional, amb l'ajuda del georadar que aquest dies també han fet servir per buscar el cos de Marta del Castillo a Sevilla, va localitzar dimecres en una parcel·la de la urbanització Lloret Residencial de Lloret de Mar el cadàver d'Ana María Martos Nieto. La dona va desaparèixer el 2004, quan tenia 32 anys, a Sant Feliu de Llobregat. En el dispositiu, a càrrec del jutjat número 3 de Blanes que operava per exhort del jutjat de Sant Feliu de Llobregat, va ser detingut Josep Maria Tarragüell, que viu en una casa de la seva propietat situada davant mateix del terreny on hi havia enterrat el cadàver. El cos estava entaforat a l'interior d'un bidó cilíndric i ple de ciment. Tarragüell té una empresa de moviments de terres i, a més, havia estat amo de la finca on hi havia ocult el cadàver.

Feia uns dies que la Policía Nacional havia tancat el cercle entorn de Tarragüell. Dimecres de bon matí, un gran contingent d'agents vinguts de Madrid amb el georadar van arribar al seu domicili, a la confluència dels carrers Rafael Alberti i Nicaragua, on actualment l'empresari vivia sol. L'home va ser arrestat per la seva participació en l'assassinat de Martos, encara que tot indica que ell només s'atribueix la seva implicació en les tasques d'entaforar el cos al bidó, cobrir-lo de ciment i enterrar-lo, ja que culpa de l'autoria directa del crim una dona, amb qui tenia tractes a través d'una societat de tipus sectari.

Un cop determinat el perímetre on hi havia d'haver el cadàver i sabent que estava a dins d'un bidó, la policia va demanar als veïns de la zona que retiressin els cotxes del carrer perquè la presència d'altres elements metàl·lics no distorsionés el georadar. Després d'hores de treball, l'aparell va assenyalar la situació del bidó metàl·lic, que era a molta profunditat, ja que durant els últims anys el solar havia estat un centre d'abocament de runes i terres. A partir de la detecció, va començar la feina d'una màquina retroexcavadora que durant tot el dia va estar movent terra fins que finalment, pels volts de la mitjanit, es va localitzar el bidó amb el cos a l'interior. Amb la retroexcavadora es va extreure el cadàver amb el bidó i el ciment, i se'l va posar al cotxe de transport judicial fúnebre amb un palet per traslladar-lo a la seu de l'Institut de Medecina Legal de Catalunya a Girona, on els forenses, en primera instància, van haver d'anar esmicolant el material d'obra per extreure el cos.

El formigó ha ajudat a la conservació d'alguns elements, com ara la roba. Els forenses confien que, si els aporten la fórmula dental de Martos, podran identificar formalment el cadàver en qüestió d'hores. Les anàlisis de les restes continuaran avui per intentar determinar quina va ser la causa de la mort. Segons les dades de què disposen els investigadors, se sospita que la víctima va morir apunyalada per la líder d'una associació sectària a la qual Martos hauria fet una donació i a qui va anar a reclamar que li retornessin els diners que havia aportat en sentir-se estafada.

Els últims dies, la Policía Nacional ha interrogat gent vinculada amb Tarragüell, i d'aquesta manera ha pogut establir que el 2006, quan se suposa que el cadàver ja era enterrat a la parcel·la, l'empresari va insistir per vendre-la i va aconseguir que un parent la hi comprés. El comprador es va assabentar, després d'haver realitzat el tracte, que Tarragüell havia fet donació del terreny a una dona, la suposada líder sectària, “la que li inflava el cap”, diuen els seus coneguts, i que va ser qui va cobrar en mà els diners de la venda. Aquest comprador va tornar a vendre el terreny fa un any.

LA XIFRA

32
anys
tenia Martos quan va desaparèixer. Va dir a la seva mare que volia desconnectar.
12.06.13
A dos quarts de dotze de la nit,
la policia va trobar el bidó, on també hi havia ciment.

LES DATES

18.01.04
Ana María Martos
va desaparèixer. Arran d'una separació, va tenir una depressió.
15.01.07
Uns obrers
van localitzar un esquelet sota l'asfalt, al carrer Montecarlo de Lloret.

Va marxar i va deixar el pis

Tura Soler

Ana María Martos Nieto tenia 32 anys quan el 18 de gener del 2004 va desaparèixer de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). A causa d'una separació matrimonial, va tenir una depressió. Li va dir a la seva mare que volia desconnectar i que ja l'aniria trucant. Tenia el costum d'anar a dinar de tant en tant a casa de la mare, però a partir d'aquell comiat no es va presentar més al domicili i quan va haver passat un mes la dona en va denunciar la desaparició. Va explicar que li havia costat que li agafessin la denúncia en tractar-se d'una persona adulta que havia manifestat que volia fer la seva. Però quan va remarcar que tenia una depressió i que es medicava, es van activar els mecanismes de recerca i durant molts anys el rostre d'Ana María Martos s'ha publicat als cartells de persones desaparegudes. Quan en va denunciar la desaparició, la seva mare va relatar que ella havia passat sovint per davant de casa de la seva filla i que sempre era tancat. Un dia va veure que hi feien obres, va preguntar i li van comentar que la seva filla ja no vivia allà i no li van voler obrir la porta. Allò va estranyar molt la mare, que es va plantejar molts interrogants: qui havia comprat l'habitatge de la seva filla? On se n'havia anat a viure la seva filla? I on eren les seves coses i com havia fet la mudança? El contacte de Martos amb la suposada secta de la qual el detingut era adepte pot ser la clau del cas.

Un cos sota l'asfalt, el 2007

Uns operaris que treballaven en les obres de canalització d'un desguàs d'una casa van localitzar el 15 de gener de l'any 2007 un esquelet humà a la urbanització Font de Sant Llorenç de Lloret de Mar. Les restes eren sota l'asfalt. Estaven a uns 60 centímetres de profunditat, a tocar de la vorera de davant de la parcel·la 218 del carrer Montecarlo. El cadàver, al qual li faltava un braç, es va descobrir quan els obrers van obrir una rasa. Inicialment, van trobar peces de les cames i del maluc, i algun os solt. Després que els operaris donessin la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra, diversos treballadors municipals van continuar excavant l'endemà per intentar localitzar-ne més.

La identitat de la víctima i com va anar a parar allí continua sent un misteri. Aleshores, una de les hipòtesis que es van considerar més factibles és que el cos feia almenys 25 anys que era enterrat en aquell punt, que és quan es va urbanitzar la zona i es van asfaltar els carrers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.