Successos

SUCCESSOS

Ferit greu en intentar saltar del balcó a la piscina, a Lloret

La víctima, un turista alemany de 17 anys, va patir un traumatisme cranioencefàlic en impactar contra el terra

Va ser evacuat a l'hospital Trueta de Girona, on ahir seguia ingressat a la UCI

Nou cas de balconing a Lloret de Mar. Un turista alemany, de 17 anys, va resultar ahir ferit molt greu en precipitar-se des d'un primer pis de l'hotel Esmeralda, on es trobava allotjat. Els fets van tenir lloc pels volts de les dues de la matinada, quan el noi es va llançar des del balcó de l'habitació amb la intenció d'anar a parar a la piscina. El jove, però, no va caure a l'aigua en el salt i va acabar impactant contra el terra. Com a conseqüència del fort cop, va patir un traumatisme cranioencefàlic. Fins a l'hotel, situat al carrer del Grau, es van desplaçar dues ambulàncies del SEM, així com diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i la policia local. Els sanitaris van atendre en un primer moment la víctima al mateix complex i, posteriorment, el van traslladar al Josep Trueta de Girona. Ahir continuava ingressat a la UCI, on es trobava estable, però amb pronòstic reservat.

Per evitar aquestes perilloses pràctiques, l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar l'any passat una nova ordenança municipal de civisme i via pública que contempla multes d'entre 750 i 1.500 euros per als hotels que no prenguin les mesures de seguretat necessàries contra el balconing. El darrer cas que havia tingut lloc a les comarques gironines es remunta al 6 d'agost del 2012, a l'hotel Rosamar de Platja d'Aro, on va resultar ferit un turista alemany de 16 anys que estava de vacances amb un grup de companys i monitors. Va caure al buit des d'un segon pis quan intentava saltar des de la balconada de la seva habitació a la d'un amic de la colla per estalviar-se haver de passar pel passadís. Després de dos dies ingressat a l'hospital de Palamós, va rebre l'alta mèdica i va sortir amb un braç enguixat. Les lesions haurien pogut ser més greus, però una barana el va ajudar a esmorteir el cop.

També l'any passat, la nit abans de la revetlla de Sant Joan, Georgk Kretschmer, un noi alemany de 19 anys, va morir en precipitar-se des d'un setè pis de l'hotel Frigola de Lloret. La víctima va caure daltabaix en saltar des del terrat del complex fins al dels apartaments Blau per banyar-se a la piscina. Pel que fa a enguany, amb només 48 hores de diferència, van resultar ferits dos turistes en caure des del balcó, a Calella (Maresme). El 12 de juny, un noi alemany d'entre 25 i 30 anys va morir en precipitar-se des d'un sisè pis de l'hotel Marítim –va anar a parar a la zona comunitària, on hi ha la piscina–. I el dia 14, un jove anglès de 24 anys va quedar en estat crític en caure des d'un quart pis de l'hotel Amaika. Tot apunta, però, que aquests dos darrers successos van ser accidentals i que no es tractaria de casos de balconing.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.