Successos

salvament

Uns caiaquistes salven un banyista que s'estava ofegant al mar, a Llançà

Van trobar l'home, d'origen francès, mar endins quan ja s'enfonsava, i van dur-lo fins a la costa, li van fer els primers auxilis i el van poder reanimar

Cinc caiaquistes, monitors en pràctiques de l'equip SK Kayak de Llançà, van salvar la vida ahir a un banyista francès de 34 anys que s'havia endinsat molt en el mar, li havia vingut rampa i s'estava ofegant, entre la cala de les Tonyines i la cala del Cau del Llop. Els joves caiaquistes feien ahir a la tarda la seva activitat quan els banyistes que hi havia a la costa els van avisar que hi havia dues persones que demanaven auxili a uns cinquanta metres mar endins. Dos dels caiaquistes es van dirigir mar endins i van trobar una noia que els va indicar que més enllà hi havia un noi que s'estava ofegant. Un d'ells va ajudar la noia a tornar cap a la vora, mentre que l'altre es va endinsar cap al mar fins que va trobar el banyista, que ja s'estava ofegant. El caiaquista va acostar-se amb el caiac al banyista perquè s'hi agafés i el va portar fins a la costa. Un cop van ser a terra, en una zona de roques, els caiaquistes van practicar els primers auxilis al banyista, que s'havia empassat molta aigua, i van aconseguir recuperar-lo. Els caiaquistes rescatadors són alumnes en pràctiques d'un cicle formatiu a l'IES Illa de Rodes de Roses i tenen coneixements en primers auxilis, que ahir els van servir per rescatar el banyista. Després també van arribar fins al punt on l'estaven reanimant membres de la policia local de Llançà. I, finalment, una embarcació del Club Nàutic de Llançà va anar a recollir el banyista accidentat i el va traslladar fins al Club Nàutic, on va ser atès pels serveis mèdics, i des d'allà una ambulància el va dur fins a l 'hospital de Figueres.

LA DATA

29.06.13
van rescatar
un nen d'onze anys en estat molt greu a la platja d'Empuriabrava.

LA XIFRA

5
caiaquistes
van participar en el rescat del banyista francès que s'estava ofegant a Llançà.

LA DATA

01.07.13
és el dia
en què es va fer el rescat al mar a les costes de Llançà.

Un nen d'11 anys, a l'UCI

Dissabte passat, un nen d'11 anys d'origen immigrant i veí de Figueres va haver de ser ingressat a l'UCI pediàtrica de l'hospital Josep Trueta de Girona, després d'haver estat a punt d'ofegar-se mentre es banyava a la platja d'Empuriabrava. El nen havia anat a banyar-se amb un seu oncle, el cunyat de la seva mare i altres familiars. Es va endinsar dins de l'aigua amb un grup de nens. Al cap d'una estona, la resta de nens van sortir i ell no va aparèixer. Llavors, entre els adults que hi havia a la sorra i els policies que van arribar en primer lloc, van entrar a buscar-lo i el van rescatar quan ja era enfonsat sota l'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.