Successos

policial

Consells als guies turístics de Blanes per evitar furts

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia local fan xerrades als responsables dels grups de turistes holandesos

Se'ls donen trucs de seguretat i se'ls expliquen les normatives de civisme

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia local de Blanes van reunir-se ahir amb una cinquantena de guies de diversos operadors turístics holandesos per donar-los consells de seguretat i explicar-los les normes de civisme de la ciutat recollides a les ordenances. L'objectiu és que ho transmetin de forma directa als grups de joves que aquests dies hi vindran de vacances.

“La informació, així, arriba directament allà on volem que arribi”, va apuntar Francesc Cardús, inspector en cap de l'àrea bàsica policial (ABP) de la Selva Litoral. I és que la policia es dirigeix directament als guies amb l'esperança que aquests transmetin la informació als turistes amb qui treballen.

Les formacions es fan amb els guies holandesos, perquè segons va explicar el responsable policial a la Costa Brava Sud, representen el 80% del turisme jove de la ciutat de Blanes. “L'objectiu és que no siguin víctimes i, en l'aspecte ambiental, rebaixar sorolls i molèsties.” Tot sense donar una imatge de dramatisme, perquè segons els va assegurar Cardús: “El percentatge de joves víctimes de robatoris és mínim, però hem de fer que sigui menor.”

Evitar els ‘teletubbies'

El grup de guies a qui es va fer la formació van arribar a Blanes dimarts i ahir al matí ja rebien la visita dels agents dels Mossos i de la policia local. Són joves universitaris que aquests dies seran l'enllaç amb els nois que vindran a passar uns dies de lleure als Pins, la zona turística i d'oci nocturn de Blanes.

Comença la sessió: “dueu pocs diners a sobre”, “és millor fer servir la targeta de crèdit”, “no perdeu de vista les maletes quan arribeu a l'hotel”, “la clau de l'habitació no la porteu a sobre”... I alguna revelació: “Una de les tècniques més habituals de robatori és la dels teletubbies.” Com? El lladre abraça la víctima –com els personatges del programa infantil– i ja els han robat.

La funció de la policia local en la sessió és explicar les ordenances de civisme: “Es poden divertir, però hi ha regles bàsiques pel descans dels veïns”, va manifestar Joan Garcia, cap de la policia local de Blanes. La conclusió principal és clara: “El que no farien al seu país, que tampoc ho facin aquí.” I és que el comportament incívic se sanciona. La nit de dimarts a dimecres, per exemple, es van aixecar dues actes: una per soroll i una segona per ingesta d'alcohol a la via pública. Aquestes dues, junt amb orinar al carrer, són les conductes més sancionades.

“Aquestes iniciatives de formació milloren la convivència, la tranquil·litat del poble i el turisme que rebem”, en paraules de Sol Zamora, regidora de Seguretat de Blanes.

LA FRASE

L'objectiu és que no siguin víctimes i, en l'aspecte ambiental, rebaixar sorolls i molèsties
Francesc Cardús
cap de l'abp selva litoral

LA XIFRA

80
per cent del turisme jove
de Blanes correspon a turistes holandesos, segons dades dels Mossos d'Esquadra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.