Successos

policial

Dos detinguts i 9 denúncies per prostitució a Lloret

Una operació policial al municipi acaba amb 54 persones identificades i 25 denúncies per venda ambulant

En el dispositiu es van denunciar quatre persones per tinença i consum de drogues

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'àrea bàsica policial Selva Litoral de Blanes, juntament amb agents de la policia local de Lloret de Mar i de la Policía Nacional van establir, els dies 10 i 11 de juliol, un dispositiu de vigilància i control a la zona d'oci nocturn de la població amb l'objectiu principal d'actuar contra la venda ambulant, la salut pública i la prostitució. L'operació va acabar amb 25 denúncies per ordenances municipals de venda ambulant; 9 denúncies per ordenances municipals de prostitució; 4 denúncies per tinença i consum de substàncies estupefaents; 54 identificacions, i 8 persones van ser traslladades a les dependències de la Policía Nacional per irregularitats diverses relacionades amb estrangeria. D'aquestes persones se'n van citar quatre per irregularitats en la documentació. Per altra banda, també es van detenir dues persones, una per un delicte de furt per haver sostret un telèfon i una altra per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Dispositiu Marlés

La coordinació i col·laboració entre els cossos policials es continuarà fent per detectar i prevenir les conductes il·legals que es puguin produir en el futur, tant a la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar com a d'altres carrers de la població. Les accions policials que es van dur a terme durant les dues nits s'emmarquen dins el dispositiu Marlés que, com cada any, es porta a terme a les zones més conflictives de Lloret de Mar.

Dades de l'estiu passat

Es tracta del segon estiu amb les noves ordenances de civisme i via pública a Lloret de Mar amb les que han de treballar els agents policies que patrullen la zona i durant els dispositius especials com els del dia 10 de juliol. L'estiu passat, que va coincidir amb els primers quatre mesos amb les noves ordenances en vigor, del juny al setembre, es van interposar un total de 1.805 denúncies basant-se en aquests textos. Pel que fa a l'ordenança de civisme i convivència, se n'han interposat 540. La principal causa, per prostitució. En concret, la policia va aixecar 169 actes per oferir, negociar i acceptar serveis sexuals retribuïts a l'espai públic. D'aquests, 12 van correspondre a clients. També se'n van interposar 34 per consum d'alcohol en espais públics i 29 per pertorbació del descans dels veïns. Pel que fa a l'ordenança de via pública, que també va entrar en vigor el juny després de ser reformada, s'hi han interposat 1.265 denúncies. La falta més sancionada ha estat la de venda ambulant. Per aquest motiu es van aixecar 1.158 actes per part de la policia, 570 més que l'any passat.

LA DATA

10.07.13
és el dia
que mossos d'esquadra, policies locals i policies estatals van dur a terme l'operació.

LA XIFRA

8
persones
van ser traslladades a la comissaria per irregularitats relacionades amb estrangeria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.