Successos

policial

Desarticulen un grup de sis dones que robaven a turistes de Lloret de Mar

Assaltaven les víctimes amb l'excusa de vendre'ls clavells

Feien servir una bossa amb dos forats per poder passar-hi els dits i agafar el botí

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 18 de juliol, a Blanes i Lloret de Mar, sis dones d'entre 29 i 59 anys, totes elles de nacionalitat espanyola i veïnes de Blanes i Tordera, com a presumptes autores d'un delicte de pertinença a grup criminal. Aquest grup es dedicava a cometre múltiples delictes i faltes de furt contra turistes amb l'excusa de vendre'ls clavells. La investigació es va iniciar després que aquest estiu, quan va iniciar-se de nou la temporada turística a Lloret de Mar, els Mossos van detectar un augment del nombre de delictes i les faltes de furt comesos per dones que venien clavells. Els agents van observar que la majoria de les víctimes eren turistes o gent gran, als quals les venedores de clavells s'acostaven amb l'excusa de vendre un clavell, moment en el qual aprofitaven per sostreure els diners de la cartera quan la treien per pagar.

Organització criminal

Concretament, les dones posaven el ram de flors de tal manera que la víctima perdés el contacte visual amb la cartera i li sostreien els diners de l'interior. Per fer-ho, utilitzaven la bossa de plàstic dels clavells, a la qual feien dos forats per poder passar-hi els dits i agafar el botí.

Els agents de la comissaria de Blanes, després de dur a terme la investigació, van constatar que les autores formaven part d'un mateix grup de dones perfectament organitzades i estructurades amb la finalitat de delinquir. Arribaven cada dia a Lloret amb cotxes i se separaven en dos grups per poder evadir millor l'acció policial i avisar en cas de ser descobertes. Sempre delinquien en zones amb gran afluència de turistes, on els resultava més fàcil furtar diners i petits objectes electrònics (ipads, mòbils, etc.). Quan eren detectades per la policia local o els Mossos anaven a una altra zona. Algunes vegades, quan eren descobertes, també es canviaven de roba, agafaven més clavells i tornaven a buscar més víctimes a qui furtar. Quan acabava el dia es tornaven a reunir i se n'anaven de la població.

Ordre d'allunyament

Davant les evidències i les múltiples denúncies recollides per aquesta pràctica els agents van detenir, dijous passat, les sis integrants del grup criminal. Les detingudes, que tenen antecedents, van passar el divendres dia 19 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però els va imposar la mesura cautelar de no apropar-se al nucli turístic de Lloret de Mar durant dos mesos.

LA XIFRA

2
mesos.
El jutge ha imposat la mesura cautelar de no apropar-se al nucli turístic de Lloret durant dos mesos.

LA DATA

18.07.13
és el dia
en què els Mossos d'Esquadra van detenir les lladres, d'entre 29 i 59 anys i de nacionalitat espanyola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.