Successos

successos

Un altre ferit greu en caure en un hotel a Lloret de Mar

El menor va intentar escapar-se d'una habitació on l'havia castigat un monitor i va relliscar des d'un primer pis

És el segon que es precipita en tan sols vint-i-quatre hores al municipi

Segon jove que cau des del balcó d'un hotel de Lloret de Mar en menys de 24 hores. Un turista polonès de 16 anys es va precipitar ahir des d'un primer pis, i el dia abans un altre turista, de 19 anys, també va caure, i amb conseqüències més tràgiques.

L'últim cas va tenir lloc pels volts de dos quarts de dotze de la nit, quan un monitor del grup de turistes el va castigar i el va tancar amb clau a l'habitació on s'allotjava de l'hotel Palm Beach, situat al número 3 del carrer Aribau. Però el noi no va fer cas i es va voler escapar de l'estança pel balcó. Ho va intentar a través del sostre de la cuina de l'hotel, i d'allà al carrer. Ho va fer amb tanta mala fortuna que va relliscar, va perdre l'equilibri i es va precipitar des d'una altura d'uns quatre metres, i va acabar impactant en un passadís intern.

No va ser fins al cap d'algunes hores, cap a les tres de la matinada, que els monitors i el personal de l'hotel es van adonar de l'incident, i immediatament van trucar als serveis d'emergència. El noi tenia un fort cop al cap i sagnava. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques van traslladar el jove a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ser ingressat en estat greu i amb pronòstic reservat. Tot i la gravetat, i en espera de l'evolució, no es tem per la seva vida.

Dimarts, un mort

Dimarts, un altre jove turista va morir després de caure des d'un balcó d'un hotel de Lloret de Mar. Aquesta vegada tampoc no es tractava d'un cas de balconing –saltar del balcó a la piscina–, sinó d'una caiguda accidental. Mentre el jove estava amb un grup de noies en una de les habitacions de l'hotel Evenia Montevista, va picar a la porta un dels professors responsables de les menors. Va ser llavors quan el noi es va voler amagar al balcó, a la part exterior de la barana, perquè el monitor no l'enxampés. Però el turista alemany va tenir tanta mala sort que va relliscar i va caure al buit des d'una altura de cinc pisos. Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets, el jove ja era mort, víctima de les greus ferides que es va fer.

Crida a la responsabilitat

El cap de la policia local de Lloret de Mar, Joaquim Martín, fa una crida a la responsabilitat dels turistes per evitar més accidents. En declaracions a l'ACN, Martín va assenyalar que, en tots dos casos, es tracta de “lamentables accidents” i demana als milers de turistes que visiten Lloret que assumeixin els riscos de les seves actuacions i que no tinguin conductes imprudents. En casos de grups organitzats, Martín també recorda als monitors la responsabilitat que tenen de vetllar pels joves.

LA FRASE

Demanem als turistes que no assumeixin riscos que a casa seva no assumirien
Joaquim Martín
Cap de la policia local de Lloret de Mar

LA XIFRA

16
anys
té el jove polonès que es va precipitar ahir des d'una altura de quatre metres a l'hotel Palm Beach.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.