Successos

Assalten a cops de mall l'ajuntament de Riudellots

Tres homes amb el rostre tapat van entrar ahir a la matinada al consistori

Van regirar principalment l'àrea d'administració

Van fer un gran forat en un vidre i es va disparar l'alarma

“Van buscar als calaixos i van deixar agendes escampades”

Els edificis públics han estat, per segon dia consecutiu, el blanc dels lladres a les comarques gironines. Després que dimarts al matí el personal de l'hospital Santa Caterina de Salt descobrís que uns desconeguts havien robat material mèdic valorat en 50.000 euros, ahir uns delinqüents van convertir l'ajuntament de Riudellots de la Selva en el seu objectiu. Segons va quedar enregistrat per les càmeres de seguretat del consistori, l'assalt va ser perpetrat per tres homes que anaven encaputxats. Un dels individus portava un mall, amb el qual va destrossar a cops el vidre que hi ha just al costat esquerre de la porta d'entrada principal. Tot i que és un tancament molt fort i resistent –pel fet que es tracta d'un vidre de seguretat doble–, l'acusat va aconseguir fer-hi un gran forat, per on van accedir a l'interior. Les càmeres no van arribar a captar, en canvi, com van desplaçar-se fins allí.

Com a conseqüència dels fets, es va disparar l'alarma. L'encarregat de manteniment de l'Ajuntament va rebre el senyal de la seva activació, ja que és la persona de referència en aquestes situacions. Malgrat que hi va acudir immediatament i que hi va arribar al cap de pocs minuts, no hi havia rastre dels tres còmplices. Va comunicar el succés, sense perdre temps, als Mossos d'Esquadra, que van rebre la veu d'alerta quan passaven tres minuts de dos quarts de cinc de la matinada. A continuació, l'empleat també va avisar l'alcaldessa, Montserrat Roura, que es va presentar al consistori juntament amb la regidora de Medi Ambient, Carme Camps.

Realització d'un inventari

Diversos agents de la Policia de la Generalitat de la comissaria de Santa Coloma de Farners van dur a terme una primera inspecció. Ahir es desconeixia si els lladres es van apropiar de pertinences de l'Ajuntament, on els responsables municipals tenien previst fer un inventari per comprovar si troben a faltar alguna cosa. Durant l'estona que els delinqüents van estar dins l'edifici, es van moure principalment per l'àrea d'administració. Van deixar tota aquesta part molt remoguda, ja que es van dedicar a regirar els calaixos, i també s'hi va trobar un escampall de papers i agendes.

Després de les gestions practicades de matinada in situ pels Mossos per intentar recollir proves per identificar els sospitosos, ahir al matí es va dirigir a l'ajuntament una altra patrulla, que va ampliar les tasques d'investigació sobre el terreny. A causa de l'important forat que hi havia al vidre, treballadors del consistori hi van posar unes tanques al davant perquè ningú s'hi acostés i prengués mal. L'alcaldessa, a més, va explicar a aquest diari que a la tarda estava prevista la col·locació d'un nou tancament provisional –l'esquelet de les instal·lacions consta d'una estructura metàl·lica, que està combinada, sobretot, amb vidre.

Encerclament policial

L'encarregat de manteniment es va adreçar a les dependències dels Mossos que hi ha a l'aeroport de Girona-Costa Brava, on va presentar la denúncia pels fets –a la terminal, hi ha una unitat de seguretat ciutadana, que depèn de la comissaria de Santa Coloma de Farners–. A banda, des d'ahir a la matinada, la policia va dur a terme un tancament de la comarca de la Selva, on van muntar múltiples controls a les carreteres. A l'hora de tancar aquesta edició, però, encara no s'havia efectuat cap detenció relacionada amb el cas.

Plena normalitat a l'hospital de Salt

L'hospital Santa Caterina de Salt va recuperar ahir la plena normalitat després del robatori de què va ser objecte dimarts. Els lladres es van endur 50.000 euros en material sanitari –concretament, el botí va ser de cinc gastroscopis i tres broncoscopis–. Un cop dins del centre, els delinqüents van irrompre a la sala d'endoscòpies per una porta lateral d'un dels magatzems.

El personal de l'hospital va haver d'anul·lar les quatre proves diagnòstiques que hi havia concertades per aquell dia. Però tot i el succés ocorregut, la direcció del centre va fer immediatament les gestions oportunes per poder reprendre l'activitat i ahir no es van produir variacions en les consultes. No obstant això, per ahir curiosament no hi havia programada cap visita, si bé, en canvi, per avui s'hi espera una desena de pacients. Pel que fa a la investigació, els Mossos d'Esquadra van continuar els interrogatoris als treballadors del centre, així com la inspecció del lloc dels fets per intentar trobar pistes que els guiïn fins als delinqüents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.