Successos

policial

El cap dels municipals vol que “la policia de Lloret” la formin tots els cossos

Joaquim Martín aposta perquè els agents locals participin en investigacions d'alt nivell i que les altres policies treballin també en l'àmbit dels urbans

L'inspector Joaquim Martín, cap de la policia local de Lloret de Mar des del mes de maig, camina amb pas ferm cap al que considera que ha de ser “la policia de Lloret”, un servei de seguretat integrat per la feina sumada dels municipals, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional. Martín, que ahir va presidir el primer acte de la festa patronal de la policia local, va assenyalar que l'equip que ara comanda és el millor que ha conegut en els seus 23 anys d'experiència i un dels millors serveis de seguretat pública local. “Ningú en sap més, de seguretat”, va proclamar Martín, i va entrar a fer la seva “reivindicació pacífica” perquè les policies locals tinguin el lloc que es mereixen i puguin aportar el seu gra de sorra al sistema de seguretat, juntament amb els Mossos, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional. I va demanar als polítics i a les entitats municipalistes que defensin la policia local en la creació del model de seguretat. Martín és partidari que els agents locals, els que millor coneixen la seguretat del territori, puguin participar en investigacions, encara que tinguin abast internacional, juntament amb la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, i també col·laborar al mateix nivell en matèria de seguretat ciutadana amb els Mossos, que en moltes ocasions no disposen de prou mitjans. De la mateixa manera, considera que tots els cossos poden intervenir a l'hora de fer complir les ordenances i normatives municipals.

I les felicitacions que ahir es van entregar demostren que els agents locals fan servei en casos que traspassen l'àmbit municipal. Es va felicitar, entre altres, el motorista de la policia local de Lloret que el 9 de març va aturar un vehicle amb dos ocupants que li van resultar sospitosos i es va acabar descobrint que transportaven un quilo de cocaïna i que un d'ells, que duia documentació italiana falsa, en realitat era Gentian Stafa, un albanès de 33 anys buscat per assassinat al seu país. La detenció de Stafa la va divulgar al seu moment la Policía Nacional amb una versió que obviava la intervenció de la policia local. També va rebre felicitació ahir el policia que el 6 de juliol va descobrir a la cua de denunciants de la policia local una jove indecisa a qui va atendre i que li va acabar explicant que era víctima d'explotació sexual per part del seu xicot proxeneta. La perspicàcia i l'actuació va fomentar que la Policía Nacional alliberés la noia i detingués el proxeneta. També hi va haver felicitació per la troballa de 2.000 plantes de marihuana descobertes a partir d'un foc i per als agents que van assistir i ajudar a salvar una empleada de l'empresa de neteja d'una escola que va tenir un ictus.

L'adjudicatària renuncia a fer la nova seu

Jordi Martínez, tinent d'alcalde d'Urbanisme de Lloret, va mostrar davant la plantilla la seva “gran desil·lusió” per haver d'anunciar que l'empresa adjudicatària de les obres de la nova seu de la policia local ha renunciat a fer-les, cosa que obligarà els agents a treballar durant més temps a l'antiga seu, estreta, incòmoda i insalubre, al costat del mercat municipal. Martínez va qualificar de “deslleial i lamentable” l'actitud de l'empresa Vías y Construcciones, que es va adjudicar les obres per 2, 58 milions d'euros, sense IVA, un preu a la baixa, ja que les obres havien sortit a licitació per 3,7 milions. L'adjudicació a Vías y Construcciones es va fer al maig i les obres havien de començar al juny amb la previsió que la nova seu entrés en funcionament el 2015. Però l'empresa va començar a donar excuses i a demanar que es fessin canvis en el projecte per abaratir costos i, com que l'Ajuntament no s'hi va avenir, ara hi ha renunciat, cosa que obligarà a fer una nova concessió. A part del “mal humor” que li genera la renúncia, Martínez es va congratular perquè han passat “l'estiu més tranquil en cinc anys”, quant a l'ordre públic, i sense sortir a la premsa internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.