Successos

emergències

Els socorristes de Blanes fan més de 1.500 assistències

El servei de socorrisme de Blanes ha fet aquest estiu més de 1.500 assistències. El balanç de la temporada se salda també amb cinc persones rescatades quan s'estaven ofegant. Tres d'elles estaven conscients i van poder demanar ajuda. Una altra estava semiinconscient i va aconseguir revifar-se després que els socorristes l'atenguessin. La cinquena víctima, en canvi, estava inconscient i es va haver de refer amb maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Les 1.500 assistències –que és qualsevol atenció d'un socorrista– representen un descens respecte a l'any passat, en què se'n van fer més de 1.700. El servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Blanes, format per 24 persones, està dirigit pel departament de Protecció Civil de l'Ajuntament. Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil, va fer una valoració positiva del balanç de l'estiu: “Gràcies a la major interacció entre els socorristes i els usuaris de les platges estem aconseguint evitar més ocasions de perill que podrien haver desembocat en situacions d'emergència.” Segons va detallar Pouy, això és degut principalment a la “proactivitat dels socorristes, que es llancen a l'aigua tants cops com faci falta abans que un banyista demani ajut, quan detecten que hi ha una persona que pot estar en perill o pot acabar estant-hi”.

D'altra banda, aquest estiu s'ha fet una enquesta per conèixer els hàbits dels usuaris de les platges. Després d'aquest estudi d'hàbits es farà durant l'hivern un cicle de xerrades informatives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.