Successos

emergències

Mor a l'aeroport de Girona una jove de 21 anys

Es reactiva la polèmica per l'eliminació de l'assistència mèdica per les retallades

Les crítiques per la supressió l'estiu de l'any passat de l'únic punt d'assistència mèdica que hi havia a l'aeroport de Girona com a mesura d'estalvi, es van reactivar fortament ahir com a conseqüència de la mort d'una passatgera. El succés va tenir lloc a primera hora de la tarda. La víctima, una noia de 21 anys que estava embarassada, es va començar a trobar malament i es va desplomar a la zona d'embarcament. La jove havia agafat l'ascensor per dirigir-se a les pistes per agafar un vol rumb a Birmingham. En primera instància, va ser atesa pels treballadors d'una empresa que s'ocupen de carregar les maletes i d'acompanyar als passatgers a l'avió. Aquests empleats, al seu torn, van donar ràpidament la veu d'alerta al personal d'Aena, que van trucar al telèfon d'emergències112. Segons va denunciar el secretari general de transports del sindicat UGT a les comarques gironines, Joan Muntada, l'ambulància va tardar uns 25 minuts a arribar: “Els sanitaris del SEM no van poder fer res per salvar la noia, a qui ja van trobar sense vida. El personal de la terminal que va atendre en un primer moment la víctima es va sentir impotent perquè no tenen formació en matèria sanitària. Una de les maniobres que van practicar, tot i així, va ser posar la jove en posició de seguretat per impedir que s'ofegués pel seu propi vòmit. En nom de les retallades no poden morir persones.” Muntada, a més, va evidenciar que el punt d'assistència que hi havia fins al 16 de juliol del 2012 donava més velocitat d'intervenció, tenint en compte que hi havia una auxiliar de transport sanitari tot el dia: “Encara que ara no hi fos a la nit, hi hauria de ser a les hores de més afluència a la terminal.”

Fonts del sindicat UGT van avançar que es reclamarà tota la informació possible sobre el succés i que, a partir d'aquí, es valorarà demanar responsabilitats civils i fins i tot penals, ja que s'estudiarà la presentació d'una denúncia contra Aena i contra el director de l'aeroport. Per impedir que s'eliminés el servei d'infermeria, els membres de la UGT van estar dos mesos i mig recollint signatures cada dissabte a la terminal –van aconseguir 20.000 firmes–, i, a més, van escriure una carta adreçada a la ministra de Foment, Ana Pastor, per reivindicar-ne la restitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.