Successos

judicial

Jutgen l'acusat de matar el pare a Lloret i amagar el cadàver dins un armari

El fiscal demana 27 anys i mig de presó per a Carlos Soriano pels delictes d'assassinat, robatori amb violència i un delicte continuat d'estafa

La secció tercera de l'Audiència de Girona té previst jutjar, a partir d'avui, Carlos Soriano Marco, l'acusat d'haver matat a ganivetades el pare i amagar el seu cadàver dins d'un armari en un pis de Lloret de Mar, el maig del 2011. A partir de dos quarts de deu del matí, la magistrada ponent, el ministeri fiscal i la defensa iniciaran la constitució del jurat –format per nou membres i dos suplents– i, immediatament després, la sessió s'iniciarà amb les al·legacions prèvies i la lectura de les conclusions provisionals. A la tarda, cap a les quatre, Carlos Soriano seurà al banc dels acusats per respondre les preguntes del fiscal, Enrique Barata, i del seu advocat. El fiscal demana per a Soriano una pena de 27 anys i mig de presó pels delictes d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i abús de superioritat, un robatori amb violència i un delicte continuat d'estafa. A part de la pena de presó, el fiscal demana que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros.

El crim es va perpetrar a Lloret de Mar entre els dies 21 i 25 de maig del 2011, tot i que no es va descobrir l'assassinat fins l'11 de juny, quan els veïns van alertar de la forta pudor que sortia de l'apartament de Carlos Soriano.

Va robar les targetes

Provenia del cadàver de la víctima, que el fill homicida havia entaforat en un armari mentre ell fugia amb els diners en efectiu i les targetes que va agafar al pare un cop mort.

El fiscal manté que el fill va atacar per sorpresa el pare i li va clavar una navalla al coll, el que li va seccionar la caròtide, i que un cop mort el va escorcollar i li va agafar més de 500 euros en efectiu, la targeta del banc i el BMW. Dies després del crim, va treure diners amb la targeta per valors de 300, 900, 600 i 180 euros i la va utilitzar per pagar l'autopista.

Carlos Soriano Marco va ser detingut el darrer diumenge d'agost del 2011 al bar Internacional Salchi de l'avinguda Carles Buïgas de Salou, una de les principals artèries de l'oci nocturn de la capital de la Costa Daurada. El fugitiu havia trobat refugi a casa d'un amic a Salou, però els Mossos el van descobrir; després que ell i l'home que l'acompanyava haguessin demanat unes canyes al bar, es va muntar el dispositiu i Soriano va ser detingut. Després de la detenció a Salou, Soriano va ser traslladat als jutjats de Blanes, on es va negar a declarar, però la jutgessa el va fer empresonar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.