Successos

JUDICIAL

El parricida de Lloret diu que el pare el maltractava

Carlos Soriano, que afronta una condemna de 27 anys de presó que li demana el fiscal, assegura que va actuar en defensa pròpia i apunta que els episodis de violència feia temps que duraven

Carlos Soriano, l'acusat d'assassinar el pare en un pis a Lloret de Mar, va assegurar ahir en començar el judici que va actuar en defensa pròpia. Carlos Soriano va relatar que des de petit que era víctima de maltractaments per part del seu pare, a qui va descriure com un home “agressiu”. Segons el seu relat, el dia dels fets el pare el va amenaçar amb un ganivet de cuina. “Jo només el volia intimidar”, va afirmar Soriano, que hi va afegir que “per defensar-se” va anar a buscar una navalla que tenia a l'habitació i la hi va clavar “més d'un cop”. Després, va fugir de Lloret. Quan la immobiliària li va dir que els veïns es queixaven per pudors, va tornar al pis, va “embalar” el cadàver i el va amagar dins l'armari.

Soriano va reconèixer que a finals del maig del 2011 va assestar fins a vint ganivetades al seu pare però va assegurar que ho va fer per defensar-se. L'acusat va relatar que aquell dia tant ell com el seu pare –convivien en un pis de lloguer a Lloret de Mar– van començar a beure alcohol des del matí. A més, a partir del migdia, ell, l'acusat, hi va afegir el consum de cocaïna. Al vespre, quan ja eren a casa, van començar a discutir i la disputa va anar pujant de to.

“Quan bevia es posava bastant agressiu”, va explicar Soriano, que, com a exemple, va relatat un episodi familiar del Nadal anterior quan, segons la seva versió, el seu pare va arribar a amenaçar el seu germà amb una destral. “Això va provocar el trencament definitiu amb la família, que em va demanar que m'endugués el pare, i vam anar a viure a aquest pis de Lloret”, va assegurar Carlos Soriano, que també va rememorar altres episodis de violència del seu pare, com per exemple quan, segons assegura, va intentar matar la seva mare i li va fer un tall a la cara.

“Jo ja sabia que quan agafava un ganivet no era per fer broma”, va relatar Soriano, que va justificar així que “el 22 o el 23 de maig” (diu que no recorda bé la data) apunyalés repetidament el seu pare amb una navalla, amb tanta força que l'arma va quedar totalment vinclada. El processat jura que va actuar en defensa pròpia, perquè el seu pare el va amenaçar amb un ganivet de cuina de grans dimensions i va intentar apunyalar-lo en dues ocasions. “Es va llançar sobre meu i el vaig apunyalar una vegada; a partir d'aquí tot va ser molt ràpid i no recordo què va passar”, va assegurar Soriano.

Va dir que estava en “un estat d'ira, de por” i que el va apunyalar perquè “no hi havia cap més opció”. “Si hagués pogut fugir ho hauria fet, encara que m'haurien acusat de covard”, va declarar. Després de matar el seu pare, li va agafar els diners que tenia en efectiu i que li havien tocat recentment en un sorteig de l'ONCE i va fugir de Lloret. També es va endur les seves targetes de crèdit. Segons va explicar Soriano, els següents mesos va viure amagant-se de la policia i amb l'únic objectiu d'aconseguir “un plat per menjar”. D'aquesta manera va justificar que cometés diversos robatoris després del crim.

Mentrestant, a Lloret de Mar la calor dels mesos d'estiu accelerava la descomposició del cadàver i feia que els veïns es queixessin per la pudor que sortia del pis. Una treballadora de la immobiliària va trucar a Soriano per traslladar-li les queixes dels veïns i ell li va explicar que havia marxat uns dies i que havia deixat peix i marisc al pis, que es devia estar podrint. Per evitar que trobessin el cos, va tornar a Lloret, va ficar el cadàver dins una bossa d'escombraries de mida industrial i el va tancar dins un armari que va precintar amb cinta d'embalar. Després, va tornar a fugir amb el vehicle del seu pare.

L'home va assegurar que no es va entregar als Mossos d'Esquadra perquè tenia por d'anar a la presó i va negar que, tal com sosté el fiscal, intentés evitar que trobessin el cadàver del seu pare perquè així es podia continuar quedant la pensió que puntualment cada mes ingressaven al seu pare.

El cadàver el van trobar l'11 de juny i a Soriano el van detenir el 28 d'agost a Salou quan acabava d'entrar en un bar amb un amic i havien demanat unes cerveses. La policia, que ja l'havia localitzat, va irrompre al local i el va detenir. El fiscal, Enrique Barata, creu que Carlos Soriano és culpable d'un delicte d'assassinat, un altre de robatori amb violència i un altre d'estafa continuada. Per això, demana que el condemnin a 27 anys i mig de presó.

LA XIFRA

27
anys de presó
demana el fiscal Enrique Barata per a l'acusat de matar el seu pare a Lloret de Mar

LA DATA

11.06.11
van trobar
el cadàver dins d'un armari, però ja feia almenys vint dies que Soriano era mort
Les claus

“Cap dels seus sis fills ni les seves dues dones van anar al funeral”

ACN

La defensa, que encapçala el lletrat José Javierre, juga la carta de la legítima defensa i per justificar-la descriu la víctima com un home violent. “Cap dels seus sis fills ni de les seves dues dones van anar a l'enterrament”, va apuntar ahir Javierre per reafirmar la mala imatge que vol donar de la víctima i demostrar la mala relació que la víctima tenia amb tota la família i no només amb l'acusat. Aquest matí, el judici és previst que continuï amb la declaració dels germans de l'acusat que hauran de corroborar si la víctima els maltractava sovint, tal com ha explicat avui el fill que va posar fi a la vida del seu pare.

El fiscal sol·licita que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros. D'aquests, 180.000 són per a tres dels cinc fills que tenia la víctima (un d'ells ha renunciat a rebre cap compensació) i els 1.298 euros restants, per al propietari del pis, que va haver de desinfectar l'habitatge i canviar mobles, un cop es va descobrir el cadàver que Soriano havia entaforat al fons de l'armari embolcallat amb una manta.

El fiscal considera que Soriano va matar el seu pare amb la finalitat d'apoderar-se dels seus diners després que l'home es negués a donar-li els diners que ell li demanava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.