Successos

Cop policial contra els autors dels atacs al macroprostíbul

Arresten set persones que haurien actuat per encàrrec, tres d'elles a Blanes i Lloret

Apunten que són els responsables d'haver llançat un artefacte explosiu i aparcar un cotxe bomba al Paradise de la Jonquera

La investigació policial per localitzar els responsables dels atacs del 2012 contra el macroprostíbul Paradise de la Jonquera va dur ahir els Mossos d'Esquadra de l'àrea regional de Barcelona a desplegar un important dispositiu policial a la Selva i el Maresme. En total s'han detingut set persones, sis de nacionalitat espanyola i una de francesa. Tres de les detencions es van practicar a Blanes –dues– i Lloret de Mar –una–. A més, s'han fet un total de cinc entrades i escorcolls en domicilis de Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Precisament un d'aquests escorcolls va tenir lloc a les sis del matí, al número 1 del carrer Baix Ebre de Blanes, en un domicili que és molt a prop de la comissaria dels Mossos. En l'operació policial, els agents, armats i amb passamuntanyes, van entrar al pis esbotzant la porta per accedir a les dependències. A dins hi havia una família amb els seus dos fills, i els agents van detenir un home i una dona que a aquella hora de la matinada estaven mirant la televisió.

L'escàndol que va muntar l'operació policial va despertar alguns veïns que fins i tot van decidir trucar a la policia local de Blanes per alertar que s'estava produint un robatori al seu bloc de pisos. En declaracions als mitjans de comunicació, un dels veïns, Marc Nieto, explicava que durant l'escorcoll i la detenció es van sentir “molts crits i cops de porta”. Segons l'home, l'entrada dels agents va ser molt espectacular, i molts veïns van sortir al replà a veure què passava. Nieto va assegurar que la parella que viu al domicili fa temps que hi residia.

A la mateixa hora, els Mossos d'Esquadra també van accedir a un domicili de Lloret situat al carrer Santa Isabel, al centre de la vila. En l'habitatge es va comissar diversa documentació, armes i munició. Així mateix, es van endur detingut un home.

Sospites d'una filtració

Hores més tard, el dispositiu dels Mossos es va desplaçar fins a un descampat situat al veïnat de Valldolig, també a Blanes. En aquest lloc la policia catalana va desplegar un fort equip de seguretat, amb diverses furgonetes amb agents de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO), un equip d'investigadors, policia secreta i fins a tres equips de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra. Així mateix, al solar també hi van arribar dues excavadores, una de les quals va fer moviments de terres i va retirar cotxes i maquinària que hi havia al terreny i que feien nosa a l'hora de fer l'escorcoll. Amb els agents, emmanillat, hi havia un dels detinguts, que assenyalava amb les mans on havia de treballar l'excavadora.

Segons fonts pròximes al cas, els mossos no van poder trobar tot el material que esperaven, i sospiten que hi ha hagut una filtració que va alertar els detinguts abans que arribés la policia.

LA XIFRA

5
entrades
i escorcolls van dur a terme els mossos ahir a les comarques de la Selva i el Maresme.

Una disputa pel control del negoci

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va confirmar que amb el desplegament d'ahir, que va durar poc més de deu hores, es donava per acabada l'operació policial. Els investigadors donen per fet que els detinguts són els autors materials dels fets, i creuen que van actuar per encàrrec. En tot cas, els qui van pagar i sol·licitar els atacants estarien vinculats al negoci dels prostíbuls i podrien haver comès els atacs contra el Paradise com a represàlia per la competència que suposa el macroprostíbul a altres clubs de la zona. Així doncs, les motivacions dels atacants contra el bordell estarien relacionades amb una disputa interna pel control del negoci de la prostitució.

El jutjat d'instrucció número 3 de Figueres, que tutela la investigació, ha ordenat el secret de sumari. Tot i això, ha transcendit que una ampolla de líquid inflamable que els atacants van deixar a l'escena dels fets el 2012 ha dut la policia als detinguts. A través del codi de barres van saber on havien comprat el producte i els van identificar a través de les càmeres de seguretat de l'establiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.