Successos

judicial

L'Audiència busca diners dels imputats en el cas Clotilde en 25 països

El jutge Eloy Velasco envia comissions rogatòries per saber si el rus de Lloret Andrei Petrov i els altres imputats amaguen capital del blanqueig de diner

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiencia Nacional, Eloy Velasco, ha ordenat l'enviament de comissions rogatòries a vint-i-cinc països de tots els continents per reclamar-los que l'informin si Andrei Petrov o algun dels altres imputats en el cas Clotilde hi tenen capitals que puguin provar els delictes de blanqueig de diners i pertinença a banda criminal pels quals se'ls investiga.

Les comissions rogatòries, que prèviament s'han d'anar traduint a la llengua de cada país receptor, s'han enviat a petició de la fiscalia, que sospita que la trama que suposadament dirigia Petrov a Catalunya pot tenir ramificacions arreu del món.

Els estats als quals s'ha enviat aquest requeriment són: Bèlgica, Andorra, Bahames, República de Seychelles, Alemanya, Xipre, Bòsnia Hercegovina, Itàlia, Regne Unit i Irlanda del Nord, República Txeca, Suïssa, Ucraïna, Letònia, República del Kirguizistan, Israel, Hongria, Holanda, França, Estònia, Eslovàquia, Estats Units, Àustria, Lituània i Rússia. També l'ha enviat a la regió administrativa especial de Hong Kong

El cas de l'operació Clotilde, anteriorment anomenada Matriuska Clotilde, sobre suposats delictes de suborns i blanqueig de capital, es va destapar el gener de l'any passat i va portar a la detenció de Petrov, a qui la Guàrdia Civil considera el capitost d'una branca de la màfia russa, el seu cunyat, la seva secretària i la seva arquitecta de confiança. També s'hi van veure implicats l'exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, i el tinent d'alcalde Josep Valls, que va ser detingut. Posteriorment van ser detinguts un economista i un gestor que mantenien vincles amb Petrov i diversos empresaris russos.

La causa que va iniciar l'Audiencia Nacional es va separar en dos, ja que per la seva condició d'aforat Xavier Crespo va passar a ser investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que instrueix la causa pels suposats delictes de suborn, mentre que l'Audiencia Nacional investiga el blanqueig de capital i la pertinença a banda criminal. En aquests moments, Andrei Petrov és l´únic dels implicats que continua a la presó.

LA DATA

28.01.13
Andrei Petrov
va ser empresonat per ordre del jutge de l'Audiencia Nacional Eloy Velasco.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia