Successos

judicial

L'acusat del crim de Lloret diu que ho va fer sense voler

Ludwig Alexis Thiebaud declara que va treure la navalla perquè va entrar en pànic quan tres joves el van acorralar

Afirma que els volia espantar i que deuria malferir accidentalment Andrew Milroy

Ludwig Alexis Thiebaud Gallier diu que va matar sense voler Andrew Milroy, el noi de 15 anys que va morir d'una punyalada l'estiu del 2011 a Lloret de Mar. Ho va fer borratxo i després de veure's acorralat per la víctima i dos dels seus amics, que el van atacar amb un cinturó. Aquesta és la versió que va donar ahir l'acusat, que s'enfronta a una pena de vint anys de presó per un delicte d'assassinat.

Durant el primer dia de judici, els membres del jurat popular van poder escoltar com Thiebaud va voler aixafar la tesi del fiscal, Víctor Pillado, i l'acusació particular, Carles Monguilod, que l'acusat hauria clavat una navalla sota l'aixella del menor amb la intenció de matar-lo. El processat va respondre una per una les preguntes de l'acusació, que el va interrogar durant gairebé dues hores. En aquest sentit, Thiebaud va reconèixer que ha practicat arts marcials, que té guants de boxa a casa seva i que fins i tot té trofeus, concretament una medalla i una copa, i que durant l'època en què es va produir el crim tenia una màquina de peses, però que l'havia fet servir poques vegades.

Arts marcials i boxa

Així doncs, afirma que llavors era una persona esportista, però que des que està a la presó s'ha engreixat. Davant d'aquesta declaració, el fiscal no es creu que, sent una persona que coneixia perfectament les tècniques d'arts marcials, no fos capaç de repel·lir una escomesa d'un grup de menors que el van colpejar amb uns simples cinturons. “Vaig entrar en pànic i vaig quedar bloquejat”, sosté l'acusat, que afirma que un grup de tres persones el va acorralar contra un aparador. “Tenia por, els joves estaven molt agressius i parlaven un idioma que no coneixia, va ser llavors quan vaig treure la navalla que duia als pantalons, i vaig fer uns moviments per foragitar-los”, va afirmar el processat. “No vaig tenir la sensació que en cap moment ferís algú de gravetat, només els volia espantar, no era conscient que podia fer mal”, afirma. En aquest sentit, el fiscal no es creu que Thiebaud no s'adonés del que havia passat, ja que la navalla va entrar vuit centímetres dins del cos de la víctima i a l'arma van quedar les restes de sang. “És cert que vaig veure sang al ganivet, però, com que n'hi havia molt poca, no hi vaig donar gaire importància i la vaig netejar”, sosté el processat. L'acusat va explicar al jurat popular que aquella nit van beure molt i que hi ha moltes coses que no recorda ben bé com van anar. De fet, ahir durant la vista, el fiscal li va ensenyar una foto d'Andrew Milroy mort a la llitera d'autòpsies i l'acusat diu que no el reconeix, que no sap si és el noi que el va atacar.

Aquella nit, segons l'acusat, va dormir tranquil·lament a l'hotel de Lloret. L'endemà va anar a comprar i fins i tot es van quedar a dinar en una pizzeria. A la tarda ja van marxar cap a França, tal com ja tenien previst després de deixar l'hotel. Segons Thiebaud, no va fugir perquè tenia la sensació que no havia fet res malament. Que no havia fet mal a ningú. Per tot plegat, l'advocat de la defensa, Manel Mir, demana que l'acusat sigui condemnat per un delicte d'homicidi imprudent, i sol·licita que se li imposi una pena d'onze mesos de presó.

Falta de lesions

Al banc dels acusats també va seure ahir Jeremy Puydebois, el company de Thiebaud, que també va participar en els aldarulls. El fiscal demana una multa de 400 euros per una falta de lesions, ja que va donar un cop de puny a un dels menors. Puydebois va admetre ahir els fets i que no va veure l'atac mortal de Thiebaud a Milroy. L'acusat ja no assistirà a les sessions que queden, i es preveu que sigui condemnat per una falta de lesions.

LA DATA

17.07.11
Thiebaud
hauria matat d'una punyalada Andrew Milroy al carrer Sant Pere de Lloret de Mar.
Les claus

Una bretolada que va posar fi a una vida

Ò. PinillA

Thiebaud Gallier s'enfronta a una pena de vint anys de presó i al pagament d'una indemnització de 200.000 euros als pares de la víctima. Segons l'escrit del fiscal, els fets van tenir lloc el 17 de juliol del 2011, quan Andrew Milroy va acudir amb un grup d'amics a les festes del barri de Can Carbó de Lloret. Pels volts de les quatre de la matinada, dos dels companys de Milroy es van dirigir a Ludwig Alexis Thiebaud i Jérémy Puydebois, i els van amenaçar amb uns cinturons. Després d'aquests fets, Thiebaud i Puydebois van pujar a l'hotel on s'allotjaven per agafar una navalla cadascun. Un cop al carrer, els dos joves van anar a buscar el grup d'amics de Milroy que els havien fet la bretolada. Els van trobar al carrer Sant Pere. Allà, Puydebois va etzibar un cop de puny a un company de Milroy. Thiebaud, en canvi, es va dirigir a Milroy, i amb la intenció de posar fi a la vida del jove i sent conscient que el menor no duia cap arma per poder-se defensar, va clavar la navalla sota l'aixella del menor. Milroy va morir per un xoc hipovolèmic, mentre que l'autor de l'agressió i el seu company van fugir del lloc dels fets. L'acusat Ludwig Alexis Thiebaud va ser detingut a França el 27 d'agost del 2011 per una ordre europea de detenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia