Successos

judicial

Els amics diuen que Milroy no era un brètol

Al contrari del que va afirmar l'acusat, els menors declaren que la víctima no va participar en els atacs amb cinturons

Aquella dita que diu que dos es barallaven i el tercer va rebre s'hauria complert en el cas de la mort d'Andrew Milroy l'estiu del 2011 a Lloret de Mar. De les declaracions que van fer ahir els amics de la víctima durant el segon dia de judici, es desprèn que qui va iniciar la baralla contra els acusats van ser els mateixos companys, i que Milroy es va mantenir al marge. Si bé van reconèixer que Milroy anava amb ells i que havia begut, van dir que en cap moment havia colpejat, amenaçat o insultat els vianants. De les explicacions dels cinc joves que van assistir a l'Audiència de Girona –tres d'ells menors–, se n'extreu la conclusió que són dos dels companys de Milroy que es van dirigir a uns turistes i els van amenaçar que els pegarien amb un cinturó, que feien voleiar en l'aire violentament i que va arribar a impactar contra algun d'ells. “Vam quedar per picar als turistes”, va assegurar un dels menors.

En defensa de turistes

Els nois exigien als turistes que els entreguessin una part dels efectes personals, com ara algun collaret i tabac. Aquests fets s'haurien repetit diverses vegades amb altres grups de turistes anglesos i italians, mentre Milroy i tres companys més n'estaven al marge. Segons van explicar ahir els joves, als turistes se'ls provocava i amenaçava fins que eren colpejats o fugien atemorits. Aquella nit Milroy va intervenir en una de les bretolades però per calmar els ànims, no per escalfar-los. “Són amics meus, no els feu res”, va assegurar Milroy per defensar un grup de turistes anglesos amb qui només s'entenien en anglès, un idioma que el jove mort dominava. Al final de la matinada, els dos companys de Milroy van amenaçar una altra parella de turistes. Aquest cop eren francesos, es tractava de Ludwig Alexis Thiebaud i Jérémy Puydebois, els dos sospitosos que aquesta setmana s'asseuen al banc dels acusats. “La sortida per Lloret es va convertir en un malson”, va etzibar un dels menors durant la seva declaració. Aquest cop els turistes francesos no van fugir, sinó que van plantar cara. Puydebois va etzibar un cop de puny a un company de Milroy. Thiebaud, en canvi, es va dirigir a Andrew Milroy i li va clavar la navalla sota l'aixella. “Vaig veure com l'Andrew va aixecar les mans com dient «tranquil», de rendició, i va ser llavors quan l'acusat va fer un gest amb el braç contra Milroy, a la zona de les costelles”, va afirmar un dels menors. “Llavors l'Andrew va començar a sagnar, a respirar molt ràpidament, fins que va caure d'esquena contra terra malferit”, va relatar el testimoni dels fets.

El judici a l'Audiència de Girona continua avui amb les declaracions policials i els testimonis dels metges forenses.

LA FRASE

Vam quedar per picar als turistes, però l'Andrew, malgrat que anés begut, no va pegar ni amenaçar a ningú
Amic de la víctima
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.