Successos

Tribunals

L'acusat de matar un noi a Lloret demana perdó

El fiscal manté la petició de 20 anys de presó per assassinat contra Thiebaud

“El que va succeir aquella nit, mai vaig voler que es produís. Sento el que va passar. Sinceres disculpes als pares i a la germana.” Ludwig Alexis Thiebaud, el jove de nacionalitat francesa acusat de matar d'una ganivetada un menor de 15 anys a Lloret de Mar la matinada del 17 de juliol del 2011, va expressar ahir el seu penediment en el seu últim torn de paraula. En la quarta jornada del judici, el fiscal, Víctor Pillado, i l'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, van mantenir la petició de 20 anys de presó per al detingut per assassinat. Tampoc va variar la seva qualificació dels fets el lletrat de Thiebaud, Manel Mir, que sol·licita 11 mesos de presó per al seu client per homicidi imprudent, amb els atenuants d'embriaguesa i por insuperable.

El fiscal va exposar que el que havia de ser “una nit de festa es va convertir en una nit d'horror”: “L'acusat va prendre una decisió tan greu com agafar una navalla i sortir de l'hotel per barallar-se. L'error de la víctima, Andrew Milroy, era no anar amb les millors companyies, ja que amics seus portaven cinturons per colpejar. En l'enfrontament entre la seva colla i el grup de turistes francesos, Milroy no va fer res i va intentar intercedir. Va patir una ferida mortal de necessitat, la navalla li va penetrar dins el cos entre vuit i dotze centímetres, i ell anava desarmat.”

Pillado, a més, va subratllar que Thiebaud va clavar la navalla “amb moltíssima força”: “L'acusat no tan sols va exhibir el ganivet ni el va agitar en zig-zag per defensar-se. En la seva declaració davant les autoritats franceses, Ludwig va utilitzar la paraula ganivetada per definir la seva acció. Si només hagués volgut repel·lir una agressió cap a ell, no hauria introduït la navalla al cos del menor.”

Monguilod –que també exerceix l'acusació en nom del consistori de Lloret– hi va afegir que, tot i que Andrew tenia un tall en un dit, era una ferida superficial, que no prova en cap moment que s'hagués pogut defensar. Alhora, va manifestar que la família de la víctima i la de l'acusat han donat una lliçó: “Dimecres, les dues mares es van abraçar a l'Audiència, plorant, desolades, lamentant-se cadascuna de les seves desgràcies.” I finalment, el lletrat de Thiebaud, Manel Mir, va considerar que la víctima va patir la ganivetada sota l'aixella perquè tenia els braços aixecats, ja que estava propinant cops de puny a l'imputat o en tenia la intenció. “El grup de Lloret no eren escolanets. Van colpejar turistes amb cinturons. Andrew va trucar a un amic i li va dir: Vine amb nosaltres, que anirem a buscar brega amb els estrangers.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia