Successos

tribunals

El jurat declara culpable d'homicidi l'acusat de la mort d'un menor a Lloret

El tribunal popular creu que la víctima, Andrew Milroy, de 15 anys, va tenir possibilitats de defensa perquè l'atac va tenir lloc en el marc d'una baralla

Els membres del tribunal popular van necessitar menys d'un dia de deliberació per emetre el seu veredicte en el judici per la mort del menor de 15 anys de Lloret de Mar Andrew Milroy. El jurat va declarar ahir culpable d'un delicte d'homicidi Ludwig Alexis Thiebaud, de 23 anys i de nacionalitat francesa. El jurat creu bona part de la versió que l'acusat va explicar en el judici, celebrat a l'Audiència de Girona. Quan van succeir els fatídics fets, el detingut estava passant uns dies de vacances a Lloret, on a més havia vingut a celebrar el seu 21è aniversari. Va relatar que el 17 de juliol del 2011 a la matinada un amic seu i ell es van veure envoltats per un grup de menors, entre els quals hi havia la víctima. Es va desencadenar un enfrontament entre les dues parts, durant el qual va agredir mortalment Milroy. Segons el veredicte, però, Thiebaud no volia matar-lo quan li va enfonsar la navalla a sota l'aixella. “El jurat considera que la ganivetada s'ha d'inscriure en el marc d'una baralla dinàmica, sobtada i imprecisa; i per tant, no és fruit de la decisió lúcida i inequívoca de posar fi la vida del menor”, es diu en l'escrit. Tot i això, el tribunal popular subratlla que l'acusat sabia perfectament que la seva acció podia tenir conseqüències fatals: “Una navalla és una arma potencialment perillosa. És de coneixement públic, genèric i elemental.”

A l'hora de fer caure la balança a homicidi o a assassinat, un dels punts clau era si Milroy s'havia pogut defensar; i aquí no hi va haver fissures. Els nou membres del jurat van concloure que tenia aquesta possibilitat, encara que fos mínima. “L'atac no va ser de sorpresa, sinó dins els embats de la disputa. Thiebaud va clavar la navalla a un costat, i no directament al cor, fet que fa pensar que hi va haver un forcejament entre els dos”.

Finalment, el veredicte rebutja que s'hagin d'aplicar atenuants a l'acusat perquè no hi ha proves que anés molt begut quan va cometre el crim ni que patís una situació de pànic, perquè en cap moment es va veure acorralat. Inicialment, el fiscal, Víctor Pillado, i l'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, demanaven 20 anys de presó per assassinat. Després de la lectura del veredicte, en van sol·licitar 15: la pena màxima per homicidi. El lletrat del detingut, Manel Mir, va requerir la mínima, que és de 10 anys. A banda, el veredicte considera provat que l'altre imputat, Jérémy Puydebois, va cometre una falta de lesions en etzibar un cop de puny a un dels menors. L'Audiència el condemnarà a una multa i fixarà la quantitat de la sanció en la sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.