Successos

judicial

El fiscal es querella contra l'exalcalde de Cantallops per malversació de fons

Du als jutjats Damià Contreras pel cobrament de 50.000 euros en dietes no justificades

La investigació es va fer arran d'una auditoria del govern actual

La fiscalia de Girona ha presentat al deganat dels jutjats de Figueres una querella contra l'anterior alcalde de Cantallops, Damià Contreras Deu (CiU), pel cobrament de 50.000 euros en dietes no justificades. La querella que ha presentat ara la fiscalia és el final d'una investigació que es va obrir després que l'alcalde actual, Joan Sabartés (ERC), encarregués una auditoria en què es va detectar un desgavell a les arques municipals i portés el cas a la fiscalia.

Amb la denúncia de l'alcaldia, el fiscal va encarregar una investigació a la policia que va aportar un informe que avalava que les dietes que havia cobrat l'alcalde corresponien a despeses en supermercats, restaurants, pàrquings, tallers de reparació de cotxes, contractació de canals de televisió, gasolineres... Molts dels pagaments que es feien amb la targeta de l'Ajuntament eren durant els caps de setmana i alguns fora de les comarques de Girona. En vista del resultat de la investigació, la fiscalia ha considerat que hi ha indicis de malversació i ha formulat una querella al jutjat de Figueres.

Un informe del 2012

L'alcalde actual, Joan Sabartés (ERC), assegura que no té cap notícia sobre la decisió del fiscal de dur al jutjat Contreras: “No en puc dir res.” Tot i això, recorda que, quan va assumir el càrrec després de les eleccions del 2011, va encarregar un informe econòmic i financer. L'alcalde va dir al seu moment que el seu equip hauria vist despeses “exagerades i abusives, moltes mancades de justificació documental i podrien significar possibles irregularitats”. Sabartés va voler saber l'estat de l'Ajuntament perquè el van trobar molt endeutat. I fruit d'això, van trobar les despeses que ara la fiscalia considera que no es van justificar. L'informe es va enviar a la fiscalia l'any 2012 i ara el fiscal ha decidit portar-ho als jutjats.

Per la seva banda, l'exalcalde de Cantallops Damià Contreras, contra qui la fiscalia ha presentat la querella, també diu que no ha tingut cap notificació ni de la fiscalia ni del jutjat de Figueres. Defensa que “tot el que es va fer és correcte”. “Si arriba el moment farem el que hàgim de fer”, diu, i hi afegeix que actualment està “desvinculat” de la política. Contreras va ser alcalde de la població altempordanesa per CiU entre el 2008 i el 2011. Va arribar a l'alcaldia després de presentar una moció de censura contra el llavors alcalde, Josep Maria Molas, també de Convergència i Unió. La moció va prosperar amb els vots de Damià Contreras i Pere Moradell, fins llavors a l'equip de govern de CiU, i els dos d'IpC-AM, Miquel Serrano i Miquel Verdaguer, que havien estat a l'oposició.

Al cap d'un any el pacte es va trencar perquè Damià Contreras no va cedir l'alcaldia a Miquel Serrano com havien pactat inicialment. Ara mateix Contreras no forma part del consistori de Cantallops ja que el 2011 es va presentar a les eleccions per Unió per Cantallops- Entesa, vinculat a ICV, però no va aconseguir representació municipal. No forma part d'aquesta formació.

Damià Contreras
alcalde de cantallops del 2008 al 2011 per CiU
Va accedir a l'alcaldia en fer una moció de censura contra l'alcalde anterior, també de CiU. El 2011 es va presentar a les eleccions però no va aconseguir representació.
Joan Sabartés
actual alcalde de cantallops (ERC)
L'equip de govern que encapçala Sabartés va enviar un informe econòmic i financer sobre la gestió que es va fer durant el mandat anterior, entre el 2007 i el 2011.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia