Successos

tribunals

L'homicida de Blanes acusa mossèn Reixach d'abús sexual i encobriment

El rector de Riells afirma que era ell qui patia un assetjament de l'autor confés de la mort del seu fillol

També nega que hagués tocat l'arma del crim

Eulogio Sol Lumalang, el veí de Blanes d'origen filipí que va ser detingut el 5 de desembre de l'any passat per haver mort a ganivetades el fillol del rector de Riells del Montseny, s'ha personat en el cas per exercir l'acusació particular contra mossèn Jaume Reixach. Mitjançant un escrit que el seu advocat ha presentat al jutjat d'instrucció número 4 de Blanes, l'arrestat denuncia el capellà per un presumpte delicte continuat d'abusos sexuals i, alhora, insta la fiscal a acusar també el rector per encobriment.

Respecte al primer delicte, el lletrat de Lumalang, Jaume Pararols, indica que el seu client va declarar davant del jutge que “durant més de quinze anys va mantenir relacions sexuals amb Reixach a canvi de diners”. Al llarg d'aquest temps, hi afegeix que el rector hauria abusat de la confiança d'Eulogio perquè, “tot i que li oferia diners pels favors sexuals, en la majoria de les ocasions no li pagava el que li havia promès”.

Pel que fa al delicte d'encobriment, Pararols considera que mossèn Reixach “va alterar la prova principal del delicte perquè va netejar les empremtes del ganivet i el va entregar ell mateix a la policia”. El lletrat no comprèn, a més, per què el jutge no va ordenar que es precintés el domicili del rector, on va tenir lloc el crim, amb l'objectiu “d'evitar la possible contaminació dels indicis”. La víctima, Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, feia uns quatre anys que residia amb Reixach, en un pis situat a Blanes. El mossèn va conèixer Kekeo en un viatge al Brasil, d'on era originari el jove, que tenia 22 anys. I, en el cas de Lumalang, la seva relació es remunta a fa una vintena d'anys, quan el capellà el va conèixer en un viatge que va fer a les Filipines. Va ajudar aleshores Eulogio perquè es pogués instal·lar a viure a Catalunya, li va aconseguir una feina i, més endavant, li va donar un cop de mà per tal que la seva família vingués a viure amb ell a Blanes.

“Estan difamant”

Jaume Reixach està convençut que amb aquestes acusacions el que pretenen Lumalang i el seu advocat és desviar l'atenció del crim: “Estan mentint i difamant en contra meu. Em veig maltractat i tot té un límit. Ho trobo immoral. La seva versió no mereix cap credibilitat. No crec que el jutge accepti la denúncia a tràmit. Estan banalitzant l'homicidi del meu fillol i crucificant-me, perquè fins ara no han aportat cap prova del que diuen.” El rector, a més, no entén que Lumalang “es regiri d'aquesta manera” presentant una demanda en contra seu: “El que patia un assetjament per part d'ell era jo. Sempre l'havia ajudat. Venia a casa a demanar-me diners, sobretot últimament, que no tenia feina. Lumalang i Pararols s'estan dedicant a sembrar dubtes i a desacreditar-me a mi com a únic testimoni del crim. Jo no estic imputat. M'estan apunyalant contínuament amb arguments que estan fora de lloc, que surten de tota lògica i que són una bogeria. M'estan linxant i estan orquestrant una campanya perquè es faci un judici popular en paral·lel.”

I, en relació amb el ganivet amb què Lumalang va atacar mortalment Moraes, Reixach afirma que no el va ni tocar. En la inspecció ocular que es va dur a terme a l'habitatge la mateixa nit del tràgic succés, els mossos no van localitzar l'arma del crim. L'endemà, Reixach va trucar als agents per dir-los que darrere el cubell de les escombraries havia trobat un ganivet gros, que no era de la casa, que podia ser l'arma homicida i, un dia més tard, els mossos el van anar a recollir i el van enviar a analitzar.

LA DATA

05.12.13
Un veí de Blanes,
Eulogio Lumalang, va matar Moraes. L'arrestat va declarar que la víctima es burlava d'ell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia