Successos

Uns lladres roben 16 xais a Sant Feliu de Buixalleu i Canet

Nou animals van ser degollats al mateix corral

Veuen un veí de Celrà tallant-ne un a prop de la via del tren

Uns assaltants s'han endut 16 xais i ovelles de dues masies de les comarques gironines en menys de quinze dies de diferència. La mitjanit de dijous de la setmana passada, en van degollar nou del mas Can Vilar de Sant Feliu de Buixalleu. Segons van explicar ahir la masovera i la seva filla, van sentir bordar el gos i van mirar per la finestra. No van veure ningú, però, ja que el corral és a uns 80 metres de la casa i, a més, els delinqüents van arribar al tancat per la banda del darrere, travessant a peu el bosc. La família, per tant, al final no va donar més importància als lladrucs perquè va pensar que potser el gos s'havia esverat per la presència habitual d'algun porc senglar o d'una guilla. Va ser l'endemà al matí, quan van descobrir que havien rebut la visita de lladres, que van degollar vuit ovelles i un xai al mateix corral. Un cop morts, van arrossegar els animals fins al vehicle, que van deixar aparcat a peu de la carretera GIV-5522, que va fins al nucli de Sant Feliu de Buixalleu. Les marques de l'arrossegament encara eren evidents ahir al llarg del camí per on van passar. Cada animal pesava uns 30 quilos, i havien nascut fa entre tres i quatre mesos. Els masovers de Can Vilar es dediquen a la criança i a la venda de xais i, actualment, tenen un ramat de 230 animals. Els que els lladres van matar i es van endur, però, no eren per vendre, sinó que els tenien específicament per reproduir-se i augmentar el ramat. Aquests nou eren en un corral on n'hi havia sis més; i al costat hi havia un altre tancat amb 25 xais, que en aquest cas els desconeguts no van tocar. Els inquilins van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners. Una patrulla es va adreçar a la propietat i, durant la inspecció del camí que els individus van fer pel bosc, hi van trobar set llaunes de cervesa i quatre burilles de tabac ros, que es creu que serien dels sospitosos.

L'altre robatori de xais va tenir lloc fa un parell de setmanes al mas Can Xinet de Canet d'Adri. Els fets es van produir de matinada, quan els assaltants van accedir a la finca a través d'un camí rural, situat a tocar de la carretera GI-5312. En primer lloc, van tallar uns cables elèctrics que fan de tancat de la masia i van entrar al corral, on hi havia tres ovelles i quatre xais. Tot indica que com a mínim van actuar dos lladres, que serien els necessaris per poder carregar el bestiar fins al vehicle que duien. El masover que s'encarrega dels animals, que són d'un veí de Sant Gregori, no es va assabentar de res, ja que el corral és prou lluny de la casa per no sentir el tragí dels lladres. Pocs dies més tard, un veí de Celrà va trucar als Mossos per avisar que hi havia un home de nacionalitat romanesa que tallava un xai a prop de les vies del tren. La policia està investigant, precisament, si els fets tindrien relació amb el robatori a Canet d'Adri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia