Successos

Imputen l'alcalde de Blanes per presumpte tràfic d'influències

El jutjat d'instrucció número 2 de Blanes ha admès a tràmit una querella presentada al gener passat pel Club Hoquei de Blanes contra l'alcalde, el socialista Josep Marigó, la seva dona i l'interventor, Francisco Lucio. El jutjat els imputa un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d'influències continuat. La querella es basa en un conveni signat entre l'Ajuntament i l'Escola de Música durant el mandat del 2003-2007. El Club denuncia que el consistori va atorgar a l'escola una partida de 40.000 euros a l'any que no estaria ben justificada. El jutjat ha citat a declarar els querellats el proper 16 de juny.

Segons ha detallat el president del club, Josep Ridaura, “els alcaldes tenen una partida d'alcaldia i no detallen en què es gasten els diners, i segons tenim constància el batlle va destinar-ho a l'Escola de Música on anava el seu fill i on treballava la seva dona” I hi va afegir: “a més, també hem sabut que hi ha altres entitats que han rebut subvencions del consistori sense presentar-ne els comptes corresponents tal com ho marca la llei”. “La normativa és clara i diu que sempre s'ha de presentar un compte justificatiu per rebre una subvenció d'una administració pública”, ha insistit. Segons denuncia el club, la dona de l'alcalde formava part de la junta del centre musical en aquella època. Ridaura ha explicat que la jutgessa va admetre a tràmit la querella el 5 de maig passat i que ja ha citat a declarar als imputats per al 16 de juny. A més, també demana al consistori els comptes, la memòria justificativa, els registres d'entrada de les justificacions de les subvencions de l'Escola de Música, els convenis i subvencions que el consistori ha signat amb altres entitats des del 2003 i el resum de nòmines, estatuts i actes de l'Escola de Música des del 2003. És el segon cop que Marigó rep una querella en menys de mig any. Al novembre el jutjat número 3 de Blanes va admetre a tràmit una querella pels delictes de tràfic d'influències i contra l'ordenament del territori per haver deixat de cobrar diversos rebuts de l'IBI i donar llicències d'obra il·legals. Presentada pel Club Hoquei i pel Partit Democràtic de Blanes (PDB), també afectava l'interventor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia