Successos

Justícia eclesiàstica

Mossèn Reixach no diu la missa a Riells després de la decisió del Bisbat

Els fidels recorden que no se l'acusa de res pel crim de Blanes

El rector de Riells del Montseny, Jaume Reixach, ja no es va retrobar ahir amb els seus fidels incondicionals. El crim que fa cinc mesos va passar al seu domicili de Blanes i les acusacions que va fer l'homicida, que va assegurar que mantenia relacions amb el capellà a canvi de diners o droga, han obligat la Santa Seu a imposar mesures excepcionals a Reixach: allunyament de la parròquia i prohibició d'expressar-se als mitjans. Així doncs, Reixach ahir ja no va pujar fins al Montseny a dir missa com ho feia cada diumenge, on l'esperaven no només els seus fidels, sinó els nens que havien de celebrar la primera comunió pròximament. Al seu lloc, el Bisbat de Girona ha nomenat administrador el rector d'Arbúcies, Eduard de Ribot, que ahir es va mostrar molt actiu i va fer participar els nens en la missa. El sermó, potser volent o sense voler dirigit a la situació que viu la parròquia, el va dedicar a la unitat. Ho va exemplificar amb els castellers, amb aquesta torre humana que cau si les persones no van alhora i fent força cap a la mateixa direcció. “Cal fer pinya tots junts perquè sinó el castell cau”, va dir.

Els fidels de Reixach no amaguen la seva disconformitat amb la decisió del Bisbat i la Santa Seu d'apartar el mossèn de la seva parròquia. “Això ja sembla la santa inquisició”, va explicar un dels fidels a aquest diari. “No és just el que li han fet, l'han perseguit fins que han aconseguit apartar-lo”, va dir. “No està acusat de res”, lamentaven. Impotents davant la nova realitat, d'altres van manifestar la seva preocupació pels nens que havien de fer la comunió amb Reixach. “Els nois estaven molt il·lusionat i contents amb ell, i ara pregunten on és el mossèn i no entenen la situació; i ara què els direm?”, es preguntaven.

Unes queixes que fa mesos els fidels ja van transmetre personalment al bisbe, Francesc Pardo, quan el 10 de desembre el Bisbat de Girona va obrir a Reixach un expedient informatiu pels fets ocorreguts i les acusacions de l'homicida. Llavors, el bisbe, Francesc Pardo, li va recomanar que deixés de dir missa mentre durés la investigació interna. Dos mesos més tard, el Bisbat va tancar aquest expedient, i va resoldre que el rector podria continuar fent els seus serveis com a rector de Riells fins al moment de la seva jubilació canònica, que estava prevista per al juliol vinent, quan complirà 75 anys. Però els fets s'han precipitat i el Bisbat, excusant-se en les ordres de la Santa Seu, ha enviat Reixach com a adscrit al rector de Lloret de Mar, per celebrar les misses al col·legi de les Monges Franceses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia