Successos

Els comerciants de Blanes reclamen més seguretat

En els últims mesos, s'han detectat robatoris amb força en establiments del centre

S'ha detingut un lladre a qui atribueixen fins a vuit saquejos

Associacions de comerciants i d'hostaleria i els grups polítics de CiU i ICV-EUiA, a l'oposició a l'Ajuntament de Blanes, reclamen més seguretat al centre arran d'un increment de robatoris que s'ha detectat en els últims mesos. L'Ajuntament va fer públic un comunicat, divendres, en què exposa que la policia local i els Mossos d'Esquadra ja han incrementat el patrullatge amb la intenció de frenar aquest repunt de robatoris en establiments i que en els últims dies ja s'han fet detencions.

Incrementar les patrulles és una de les mesures acordades per la mesa operativa de seguretat. Entre les detencions que s'han fet, hi ha un lladre multireincident a qui s'imputen fins a vuit robatoris amb força. Els Mossos també han fet inspeccions oculars als establiments que havien denunciat robatoris amb l'objectiu de reunir els indicis i les proves durant la investigació per enxampar els autors.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), té previst convocar una reunió de la junta de portaveus, en què participen els representants de totes les forces polítiques municipals, per donar-los a conèixer aquesta informació. També es farà una reunió amb els representants de les diferents entitats de comerciants i restauració i sectors econòmics de la vila.

Els portaveus de CiU, Quim Torrecillas, i ICV-EUiA, Joan Salmerón, van recordar que, en l'últim ple, ja van denunciar el repunt de robatoris detectats, sense que tinguessin cap resposta per part de l'equip de govern. “Comença a haver-hi una certa alarma social”, va dir Torrecillas. El president de l'Associació d'Hostaleria, Enric Portas, va explicar que aquesta setmana ha estat la més dura pel que fa a robatoris. “Al final, ens hem hagut de reunir tots. Això ja s'està posant impossible”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia