Successos

Blanes demana més policia a causa dels robatoris al centre

L'Ajuntament ha fet la petició al conseller de l'Interior i s'hi afegiran els sectors empresarials de la localitat

L'Ajuntament de Blanes s'ha adreçat al conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, per demanar més efectius policials, arran del repunt de robatoris que es va detectar al centre fa mesos. A aquesta iniciativa van decidir afegir-s'hi, ahir, representants dels sectors econòmics de la ciutat –entre ells, el president de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, i el president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Portas–, que van mantenir una reunió a l'Ajuntament amb l'alcalde, Josep Marigó, les regidores Sol Zamora i Lara Torres, i els inspectors en cap de la Policia Local de Blanes i l'ABP dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, Joan Garcia i Francesc Cardús, respectivament.

La petició conjunta de l'Ajuntament i el sector empresarial de la ciutat es farà per carta i s'hi començarà a treballar dilluns mateix. L'alcalde va explicar als seus interlocutors que cal fer tota la pressió possible perquè es pugui aconseguir que es destinin més agents dels Mossos d'Esquadra a Blanes, sobretot ara que comença l'estiu, quan hi ha un sensible augment de la població al municipi.

Tant a la junta de portaveus com a les dues reunions mantingudes ahir a l'Ajuntament, es va informar que un 60% dels casos que s'han denunciat ja estan resolts (vol dir se n'ha identificat l'autor o autors, tot i que no es van aportar xifres) i que la pressió exercida a Blanes amb les patrulles a peu i en cotxe en diferents hores del dia a les zones indicades al mapa delinqüencial per carrers, ha fet que alguns dels delinqüents hagin estat detinguts en altres poblacions.

LA FRASE

L'escrit dels sectors econòmics al conseller serà un suport clau per a la demanda que ens uneix
Josep Marigó
alcalde de blanes

No hi ha cap situació d'emergència

En les reunions, els caps de la Policia Local i dels Mossos van voler deixar molt clar que a Blanes no s'està produint cap situació d'emergència. L'única cosa que s'ha detectat –van explicar– “és un repunt puntual” que, afortunadament, no s'ha degut a la presència d'una banda organitzada “com lamentablement sí que es produeix en altres localitats”. Els portaveus empresarials van remarcar el tracte “excel·lent” que reben dels cossos policials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia