Successos

La policia de Lloret de Mar avisa dels furts a les platges

Al juliol i l'agost del 2013 se'n van denunciar 220, i el nombre de furts en general va augmentar un 1,1%

La resta de delictes contra el patrimoni a l'estiu va baixar entre un 18 i un 36%

La policia local de Lloret de Mar ha començat a alertar els operadors turístics dels furts a les platges per mirar de reduir aquests delictes que es produeixen gairebé només a l'estiu. Des que es van aprovar les ordenances de civisme, el nombre de delictes sobre el patrimoni s'ha reduït notablement, amb excepció, precisament, dels furts, que han augmentat, tot i que en un percentatge molt petit (1,1%). Aquest increment contrasta, però, amb el descens que hi va haver del nombre de furts arreu de Catalunya el 2013, any en què van disminuir un 11%, sobretot a l'inici de la temporada d'estiu.

Durant aquests primers quinze dies de juny la policia de Lloret ha tingut més “activitat” que el juny passat. Aquest augment, però, no es refereix exclusivament a fets delictius, sinó que inclou qualsevol incidència de la qual hagi rebut avís la policia, des d'un cotxe aparcat davant d'un gual fins a un robatori. “Esperem que aquest estiu vagi bé, però s'ha d'entendre que la seguretat no és només cosa de la policia, sinó que els ciutadans s'han de conscienciar que no han de donar oportunitats als lladres”, explica el cap de la policia local de Lloret, Joaquim Martín.

Els furts són uns dels delictes més complicats de combatre, i sobretot a les platges, on l'estiu passat se'n van cometre 220 (juliol i agost) i des de començaments de juny aquest any se n'han denunciat deu.

“En proporció, de tots els espais públics, on es furta més és a la platja”, explica Martín. Hi ha vigilància a l'entorn de la platja, però no a la sorra, cosa que afavoreix que els lladres aprofitin qualsevol descuit del banyista per endur-se alguna cosa. “Hi ha gent que escolta música amb el mòbil i quan es banya amaga el mòbil però no els auriculars. És un detall que per a l'usuari no té importància, però el que busca el que no és seu sí que ho té en compte”, avisa Martín. Entre els consells, la policia recomana portar a la platja només les coses que són del tot necessàries i ser prudents amb els venedors que hi pugui haver, perquè poden voler distreure el banyista per robar-li alguna cosa.

Martín vincula l'aplicació de les ordenances a la reducció del nombre de delictes: “El delinqüent té un passat d'incompliment o infracció administrativa, no apareix de cop, i per això les feines administratives arran de les ordenances acaben sent també preventives”, argumenta. Els consells de seguretat s'inclouen en tríptics que hi ha als punts d'informació del municipi.

LA XIFRA

97
agents
formen la plantilla de la Policia Municipal de Lloret de Mar, que a l'estiu té el suport dels Mossos d'Esquadra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia