Successos

Tres imputats pel sabotatge d'una missa a Banyoles

El jutjat ha citat tres dels avortistes per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos

El sabotatge de la missa del diumenge 9 de febrer a l'església de Sant Pere de Banyoles per la protesta contra la reforma de la llei de l'avortament té ara la seva repercussió judicial. Tres de la dotzena de participants en la interrupció de la missa van rebre ahir una citació judicial per comparèixer a declarar com a imputats per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos. Els imputats són membres de l'organització juvenil Arran, del grup feminista Les Heretges i del casal popular independentista del Pla de l'Estany. Amb l'acte que van protagonitzar, volien reivindicar el dret a l'avortament i protestar contra la reforma de la llei que limita l'avortament que feia poc havia aprovat el govern espanyol. Els activistes, estratègicament situats entre els oients a la missa, van desplegar de manera ràpida i per sorpresa una pancarta amb el lema: “Fora els rosaris dels nostres ovaris.” Mentre dos activistes sostenien la pancarta, els seus companys van cridar: “avortament lliure i gratuït”, i van anar tirant fulletons en pro de l'avortament dins del temple. L'acció va ser enregistrada en un vídeo que, al cap d'uns dies, va ser penjat al canal Youtube. Tot i que els activistes van difuminar els rostres dels participants en l'acció reivindicativa, era possible d'identificar-los. Tot i que al vídeo apareixen almenys una dotzena de persones que participen activament en el sabotatge de la missa, el jutjat n'ha citat tres.

LA DATA

09.02.14
Uns avortistes
van sabotejar una missa a l'església de Santa Maria de Banyoles.

LA XIFRA

6
anys de presó
com a màxim són els que el Codi Penal preveu per als delictes contra la llibertat religiosa.

Delicte contra la llibertat de culte

La interrupció d'una missa s'emmarca penalment dins dels delictes contra la llibertat de consciència, els sentiments religiosos i el respecte als difunts. L'article 523 del Codi Penal estableix que aquells que, amb violència, amenaça, tumult o vies de fet, impedeixi, interrompi o pertorbi els actes, funcions, cerimònies o manifestacions de les confessions religioses inscrites en el corresponent registre públic del Ministeri de Justícia i Interior ha de ser castigat amb la pena de presó de sis mesos a sis anys, si el fet s'ha comès en un lloc destinat al culte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia