Successos

Els hotelers impulsen una campanya contra les accions incíviques

El gremi d'hostaleria de Lloret edita un díptic que alerta, entre altres, del risc del ‘balconing'

S'ha fet en 4 idiomes

Un clam a la responsabilitat i a la lluita contra les conductes imprudents. És una de les crides que fan els hotelers de Lloret de Mar, que aquest estiu reparteixen entre els turistes un díptic amb recomanacions orientades a combatre l'incivisme. En el ventall d'aspectes recollits en aquest document de sensibilització, s'alerta de la perillositat del balconing. Una de les modalitats d'aquesta pràctica consisteix a saltar de balcó en balcó; i una de les seves variables és llançar-se des del balcó fins a la piscina de l'establiment. Aquesta campanya de conscienciació ha estat orquestrada pel gremi d'hostaleria. Segons va avançar a Nova Ràdio Lloret el seu president, Enric Dotras, per confeccionar el díptic s'ha comptat amb l'assessorament de psicòlegs, que han redactat tot un seguit de consells sobre com actuar per evitar incidents, i que, en general, “són de sentit comú”. Es fa incidència, per exemple, en no asseure's a les baranes o no deixar sols companys que estiguin beguts, nerviosos o deprimits. Els díptics s'han publicat en quatre idiomes i se n'han editat 100.000 exemplars. A part dels hotels, també en reparteixen els establiments i les agències de viatges majoristes.

Des de fa un temps, si els hotelers s'adonen que un client fa balconing, l'expulsen de l'establiment. El 23 de juny de l'any passat, un jove va resultar ferit a Lloret a causa d'aquesta pràctica. Un turista alemany de 17 anys va patir un traumatisme cranioencefàlic intentant saltar a la piscina des del balcó d'un primer pis. El noi, però, va acabar impactant contra el terra. A banda, el 30 de juliol va ocórrer el cas més tràgic, si bé es va descartar que es tractés de balconing. Un turista alemany de 19 anys va morir en caure accidentalment d'un cinquè pis. La víctima era a l'habitació d'un grup de noies poloneses. El professor de les estudiants va trucar a la porta i el jove va sortir al balcó per amagar-se. Es va situar a la part exterior de la barana, amb la mala sort que va relliscar i va caure al buit. I, en menys de 24 hores, va resultar ferit un turista polonès de 16 anys. Intentava escapar-se pel balcó d'una habitació de la primera planta, on l'havia castigat un monitor. També va relliscar, es va precipitar des de 4 metres d'altura i va anar a parar en un passadís intern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia