Successos

Mor un banyista a la platja del Canadell de Calella

La víctima tenia 64 anys, residia a Palafrugell i freqüentava molt sovint aquesta platja

En el que va d'estiu, nou banyistes han perdut la vida en diversos punts del litoral de Catalunya

Un home va morir ahir mentre es banyava a la platja del Canadell de Calella de Palafrugell. La víctima, Buenaventura Sánchez, tenia 64 anys i era veí del municipi. Uns testimonis van observar que estava surant dins l'aigua, on va quedar inconscient. Ràpidament es va donar la veu d'alerta al telèfon d'emergències 112, quan faltaven pocs minuts per tres quarts d'onze del matí; i uns banyistes el van portar fins a la sorra. Tot i que l'horari de vigilància de la platja encara no havia començat, els socorristes de la Creu Roja ja hi eren perquè estaven preparant el servei del dia i van fer-li les primeres maniobres de reanimació cardiopulmonar. Poc després van arribar diversos efectius de la policia local, que van dur el desfibril·lador extern automàtic (DEA) de què disposa el mateix cos de seguretat municipal. Mitjançant aquest equip, els agents també van intentar restablir el ritme cardíac a la víctima, però els esforços van resultar infructuosos. A la zona, a més, hi van anar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter medicalitzat, que va dur a terme un aterratge a la sorra de la platja.

Els sanitaris van continuar les maniobres de reanimació durant estona, si bé no van poder fer res per salvar la vida a la víctima. L'home freqüentava molt habitualment aquesta platja, ja que hi anava gairebé cada dia. Ahir, estava en companyia d'un amic. Quan va tenir lloc el succés, havia entrat sol al mar, on es creu que hauria tingut una aturada cardiorespiratòria. Segons els testimonis, ningú no el va sentir requerint auxili, sinó que quan el van veure ja estava inconscient.

En el moment en què es va produir l'incident encara no hi havia instal·lada la bandera que indica l'estat de la mar. Les condicions pel bany, però, eren bones, i durant la resta del matí va onejar la bandera verda. A banda, en el que va d'estiu nou banyistes han perdut la vida al litoral català. L'últim cas va passar el 20 de juliol, també a les comarques gironines. Un home de 84 anys, i de nacionalitat francesa, va morir a la platja del Salatar de Roses. Al migdia uns testimonis van comunicar el 112 que un home tenia problemes dins l'aigua i que, en sortir, s'havia desmaiat. Una metgessa del SEM el va intentar reanimar, sense èxit. La víctima estiuejava a Roses i havia anat sola a la platja.

LA DATA

20.07.14
Un ciutadà de nacionalitat francesa,
de 84 anys, va perdre la vida a la platja del Salatar de Roses.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia