Successos

Alliberen dones obligades a prostituir-se, a Lloret de Mar

Els proxenetes captaven noies romaneses

Entre aquí i Màlaga, s'han rescatat onze víctimes i hi ha tretze detinguts

Fingien enamorar-se d'elles per tenir-hi una relació i guanyar-se'n la confiança

La Policía Nacional ha alliberat onze dones, de nacionalitat romanesa, que eren explotades sexualment en prostíbuls de Lloret de Mar i de Màlaga. En l'operació, han estat detingudes tretze persones. Els arrestats són un grup de compatriotes de les víctimes, que havien estat captades al seu país d'origen. Quan hi contactaven, els acusats els feien falses promeses per persuadir-les que es traslladessin a l'Estat espanyol. Els asseguraven que els esperava una vida millor o bé recorrien a un mètode conegut com a lover boy. En aquesta modalitat delictiva, el proxeneta simula que està enamorat de la víctima, la sedueix i intenta iniciar-hi una relació sentimental per guanyar-se la seva confiança i obligar-la després a prostituir-se. Entre les noies que estaven en aquesta situació, hi havia una jove de 18 anys. La família n'havia denunciat la desaparició a Romania. La van convèncer perquè abandonés el seu domicili un cop sortís del centre on estudiava, i des d'aleshores els familiars no n'havien sabut res més.

La investigació va començar amb el testimoni d'una persona que va alertar de les dures circumstàncies en què es trobaven diverses dones en un club nocturn de Màlaga. Arran de les primeres indagacions, els efectius van identificar un home de nacionalitat romanesa que les controlava. A mesura que va avançar la investigació, però, es va constatar que al darrere hi havia una organització ben estructurada. En el dispositiu, han estat detingudes deu persones a Màlaga i tres a la demarcació de Girona. Els imputats són originaris de Romania, excepte dos, que són de nacionalitat espanyola.

Els agents també van saber que algunes de les víctimes havien estat traslladades des d'Andalusia fins a Catalunya. Es va demanar la col·laboració de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental (Ucrif) de Barcelona, que va localitzar dues de les dones i un dels captadors a Lloret de Mar. Les víctimes eren obligades a treballar en negocis de diverses demarcacions o fins i tot eren conduïdes regularment a locals d'altres països. Els feien oferir els seus serveis durant més de deu hores diàries. Les mantenien completament aïllades amb amenaces i coaccions per impedir que mantinguessin qualsevol tipus de relació amb l'exterior, i menys amb altres ciutadans romanesos. Els imputats, a més, imposaven les tarifes dels serveis, els deien els llocs on s'havien de prostituir, els domicilis on havien de viure, i havien de canviar de residència seguint les directrius de la banda. En l'actuació, s'han escorcollat cinc domicilis i dos clubs, i s'han intervingut diners, aparells electrònics i mòbils. La investigació l'ha portat a terme el Grup VIII de la Brigada contra el Tràfic d'Éssers Humans de la Ucrif Central, les brigades provincials d'estrangeria i fronteres de Girona, Barcelona i Màlaga, i la brigada local d'estrangeria i fronteres de Fuengirola. Han disposat, a més, de la col·laboració del responsable d'Interior de Romania a l'Estat espanyol.

LA XIFRA

18
anys
té una de les joves que ha estat auxiliada. La seva família n'havia denunciat la desaparició a Romania.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia