Successos

La Guàrdia Civil investiga si es fan contractes amanyats a Sant Feliu de Guíxols

Reclama a l'Ajuntament que expliqui com va triar de gestor turístic l'amic d'una edil i per què va nomenar administrativa una opositora que havia quedat sisena

La polèmica contractació del gestor turístic de Sant Feliu de Guíxols, Albert Moré, que precisament ara l'equip de govern es vol treure de sobre, és objecte d'una investigació per possible prevaricació i tràfic d'influències que ha obert la Guàrdia Civil amb la supervisió del jutjat de Sant Feliu. Les diligències de la Guàrdia Civil també inclouen la contractació temporal d'una administrativa, Judit Gelis, que va quedar al lloc número 6 a l'oposició convocada per l'Ajuntament.

El grup de delictes econòmics i urbanístics de la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil de la comandància de Girona ha enviat dos oficis a l'Ajuntament de Sant Feliu (van ser registrats el dia 19) per reclamar documentació sobre els dos casos investigats. En el cas del gestor turístic, amb la finalitat d'“esclarir els fets denunciats” reclama còpia de l'expedient de l'adjudicació d'un contracte de serveis per realitzar funcions d'assessorament i gestió per a la creació i implantació d'instruments per a la promoció turística de la ciutat. L'ofici de la Guàrdia Civil remarca que el contracte va correspondre a Josep Albert Moré Reig a través d'un decret d'alcaldia signat el 9 de maig del 2014. La Guàrdia Civil també vol saber quants cops el consistori va contractar Moré i per a quines feines se l'havia contractat abans. I sobretot, que especifiqui si per aquest contracte de gestor turístic i pels anteriors, en cas que n'hi hagués, en el procés de contractació hi va intervenir Pilar Giró Román, regidora de Promoció i amiga de Moré.

L'amic de la regidora

La contractació de Moré (que ja col·laborava amb el consistori per posar en marxa l'Estació Nàutica) per 5.455 euros mensuals va aixecar crítiques irades de l'oposició. En un comunicat, el bipartit de CiU i PSC va defensar que era “un encàrrec molt singular” i que, tot i que Moré fos el titular, l'import total (65.345 euros fins al 31 de maig de 2015) incloïa els serveis d'un equip extern d'experts en turisme. Giró remarcava que en la quota hi entren despeses de viatges per a reunions i contactes amb altres empreses o administracions públiques.

La sisena va ser la primera

La Guàrdia Civil també reclama a l'Ajuntament que li aporti documentació per aclarir el procés de contractació de dues treballadores temporals, Mònica Santiago (del 9 de juny al 25 de setembre) i Judit Gelis (del 23 de juny al 25 de setembre), i que els facin un informe per detallar quin és el procediment habitual per als contractes eventuals i la relació del personal laboral contractat per l'Ajuntament des de la formació de la darrera bossa de treball, i si les contractacions que han fet les han fet tenint en compte la puntuació obtinguda pels aspirants a la convocatòria. La petició policial vol aclarir per què la persona que van contractar primer va ser la que havia quedat en sisena posició en el concurs, cosa que resulta un xic estranya. I Judit Gelis, que va quedar en la cinquena posició, va ser contractada 15 dies més tard, després que es presentés amb un advocat a l'Ajuntament queixant-se que havien contractat una persona més mal situada que ella. La Guàrdia Civil també reclama a l'Ajuntament si té constància de la instància que va fer Gelis i quina resolució van adoptar davant la queixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia