Successos

Control d'un miler de joves que surten de festa per Blanes

Sis dispositius policials, fets entre el maig i l'agost, han permès reduir un 29% els robatoris de carteres i mòbils

“Anirem insistint en el missatge que es pot venir a Blanes a gaudir i a divertir-se, però respectant el descans dels veïns.” Així ho van indicar ahir el cap de l'àrea bàsica policial dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, Francesc Cardús, i el cap de la policia local de la població, Joan Garcia. En aquesta línia, els dos inspectors van donar a conèixer el balanç del dispositiu Via. S'ha dut a terme entre el maig i l'agost i, fins ara, la seva aplicació ha obtingut un resultat positiu. Una prova d'això és que, entre altres llocs, a la zona d'oci nocturn s'ha aconseguit disminuir un 29% el nombre de robatoris, sobretot de carteres i mòbils. Aquesta operació especial es va posar en marxa després que es detectés un repunt d'aldarulls i actes incívics al barri dels Pins. A partir d'aquí, els Mossos, en col·laboració amb el consistori, la policia local i el personal de seguretat de Renfe, van dissenyar una actuació per combatre aquesta problemàtica. S'han realitzat, fins ara, sis dispositius: dos al maig, un al juny, dos al juliol i un a l'agost. En ells, s'han identificat i escorcollat 1.020 nois i noies que es desplacen en tren fins a Blanes per sortir-hi de festa. La meitat, aproximadament, eren menors, de 16 i 17 anys, i una part important procedien de la zona metropolitana de Barcelona i del Maresme.

Entre aquests sis amplis controls, s'han aixecat 102 actes per infraccions: 73 han estat per tinença d'estupefaents; 18, pel fet de dur armes prohibides com ara ganivets i punys americans; 3, per possessió d'objectes robats, i a 8 joves també se'ls va comissar estris per al consum de drogues. Es van efectuar, a més, dues detencions. Un dels arrestats hauria adquirit material sostret i l'altre va agredir un membre del personal de seguretat de Renfe.

L'actuació es dividia en dues parts. Els Mossos i els vigilants de Renfe es concentraven a l'estació de tren, on es feien els escorcolls tant a l'arribada com a la marxa de matinada dels joves. I, paral·lelament, la policia local controlava el camí que recorrien des de la terminal fins a la zona d'oci, així com els accessos de les discoteques. Arran dels bons resultats, s'ha acordat que el dispositiu es repetirà. També s'estudia organitzar-ne en altres localitats de la costa, i fins i tot muntar-ne de simultanis en diferents trams de la línia. I és que els joves, a través dels mòbils, s'avisaven de la presència del desplegament a l'estació i alguns optaven per baixar en parades anteriors, com ara a Malgrat de Mar, per continuar després a peu. A banda, Blanes també ha intensificat el control de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana a través de la policia local. Des del gener fins a l'agost, s'han posat 326 denúncies per incompliments de la normativa: 117 per haver pertorbat el descans veïnal, 126 pel fet de beure alcohol al carrer, 49 per haver orinat en espais públics i, en menor mesura, per venda ambulant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia