Successos

Cinc empresaris, denunciats per frau en el consum de llum

Han estat imputats els responsables de cinc establiments de Blanes i un de Girona, els quals van pagar a un tècnic perquè els manipulés el comptador

En total, van defraudar uns trenta-nou mil euros

Els propietaris de tres càmpings i de dos bars de la localitat de Blanes, així com l'amo d'un gimnàs de Girona, han estat denunciats després de detectar-se que tenien manipulat el comptador de la llum dels seus establiments amb la finalitat de pagar un import inferior en la factura elèctrica. Les indagacions d'aquest cas han estat portades a terme pels Mossos d'Esquadra de l'àrea d'investigació criminal de la regió policial de Girona. A mitjan febrer, els agents van rebre una denúncia en la qual es detallava una sèrie de negocis de la demarcació que estaven cometent aquest frau. Es va aconseguir identificar, a més, l'operari que s'encarregava d'efectuar els canvis als comptadors per tal que, als empresaris, els constés un consum elèctric inferior al real. Per dur a terme aquesta intervenció, el tècnic percebia una compensació econòmica que oscil·lava entre els 2.500 i els 3.000 euros. L'actuació consistia a posar una resistència xunt. Col·locava l'instrument en paral·lel al circuit que mesura les dades del comptador amb la finalitat que la major part del fluid elèctric no fos detectat per Endesa. Per materialitzar-ho, l'operari havia de treure el precinte dels comptadors i emplaçar-hi la resistència. I, ja una vegada ubicada, l'aparell possibilitava que el corrent passés al voltant d'un altre punt en el circuit elèctric.

Amb la informació que va aportar la denúncia i les dades que els investigadors van poder obtenir, els efectius van tenir coneixement dels possibles locals on s'estava produint aquesta situació. A partir d'aquí, els Mossos i inspectors d'Endesa van fer el 19 d'agost onze inspeccions en establiments de Blanes, Girona i Hostalric. El resultat va ser la detecció de cinc negocis que tenien alterat el sistema que mesura el consum elèctric. Els estudis posteriors d'Endesa van determinar que, en conjunt, havien estafat 39.598 euros. Quatre d'aquestes empreses disposaven de la resistència xunt, mentre que les altres dues tenien un sistema diferent. Els cinc propietaris dels sis negocis van ser imputats per un delicte de defraudació de fluid elèctric. Sis dies després, va ser detingut el tècnic que realitzava les modificacions. És un veí de Tordera, de 30 anys i de nacionalitat espanyola. Temps enrere, havia estat empleat d'una companyia subcontractada per Endesa. Després de declarar en seu judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

LA DATA

19.08.14
Els Mossos d'Esquadra
van inspeccionar onze locals, entre els termes municipals de Blanes, Girona i Hostalric
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia