Successos

Mor un jove de Lloret fent pesca submarina a Blanes

El noi, de 23 anys, practicava apnea amb dos amics a la cala Sant Francesc

Un dels companys, en comprovar que no sortia a la superfície, es va tornar a submergir i el va trobar al fons sense vida

Un jove veí de Lloret de Mar va morir diumenge a la tarda mentre feia pesca submarina a Blanes. Els fets van tenir lloc a quarts de set de la tarda, quan Adrià Serrat, de 23 anys, estava practicant apnea –submarinisme sense ampolla d'oxigen– a uns 200 metres de la costa davant la cala Sant Francesc juntament amb dos amics. En el moment dels fets estava acompanyat d'un altre noi sota l'aigua, i un altre que s'havia quedat a la barca. En un moment de la pesca, un dels joves va pujar a la superfície, però en canvi el seu company no. En veure que passaven els minuts i no sortia, es va tornar a submergir per anar a buscar el jove. El va divisar al fons, a uns 12 metres de profunditat, sense vida. Els nois van alertar de seguida els serveis d'emergència, que van rebre l'avís a les set de la tarda. Salvament Marítim ho va comunicar seguidament al grup especial d'activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de l'Estartit, que es va dirigir fins al lloc dels fets, juntament amb una embarcació de la Creu Roja. Pels volts de les deu de la nit els submarinistes dels GEAS van poder recuperar el cos del jove de l'aigua. Posteriorment els especialistes van portar el cos fins al port de Blanes, on els esperava un metge forense que va certificar la mort del jove i va practicar l'aixecament del cadàver. El cos va ser traslladat a les dependències de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on ahir li van fer l'autòpsia.

Precisament, aquest cap de setmana passat, concretament dissabte, un grup de submarinistes que estaven fent una immersió a la zona de les illes Medes, a l'Estartit, van localitzar al migdia el cos sense vida del bussejador alemany de 73 anys que va desaparèixer el 7 de setembre en aquest mateix indret. Els experts del GEAS es van desplaçar fins allà i es van encarregar de la recuperació del cadàver. Era a la zona dels Tascons, a 35 metres de fondària i a uns 20 metres del punt on l'home havia començat la immersió.

LA XIFRA

12
metres
és la profunditat a què estava el cos d'Adrià Serra, que enguany havia estat ballador del ball de plaça de Lloret.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia