Successos

La pluja fa caure un mur a l'aeroport de Girona

La paret estava entre la torre de control i un vial secundari

Diumenge van bufar ràfegues de vent de 100 km/h a Vilobí

En mitja hora, la tempesta va deixar 22,8 litres d'aigua per metre quadrat

La intensa tempesta que va caure diumenge a la nit hauria originat l'ensorrament d'un mur a l'aeroport Girona-Costa Brava, a Vilobí d'Onyar. La paret que va cedir estava construïda de blocs de ciment, feia 3 metres d'alçada i uns 150 de llargada. Aquesta infraestructura estava situada entre la torre de control i un vial secundari de la terminal; i just a l'altre costat d'aquesta carretera és on està edificat l'aparcament per plantes. Com a conseqüència de l'incident, ahir al matí diversos operaris de la companyia Aena van estar revisant els danys materials que es van produir. En la inspecció es va concloure que el temporal hauria estat la causa principal de l'afectació, si bé no es descarta que el mur ja presentés prèviament alguna deficiència tècnica.

La precipitació que es va registrar abans-d'ahir va ser especialment forta entre dos quarts d'onze i les dotze de la nit. Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya, en nombroses poblacions d'arreu del país es va superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 litres per metre quadrat en tan sols mitja hora. A Vilobí, precisament, es va arribar als 22,8 litres en aquesta franja de temps. I, a part de la pluja, també van bufar ràfegues de vent de 100 quilòmetres per hora.

L'ensorrament del mur va comportar una immediata actuació dels serveis d'emergència. Des de l'aeroport, a més, es va activar l'alerta per pluja i vent, que, entre altres mesures, inclou la desviació de vols. La ràpida mobilització la va presenciar el propietari del restaurant El Mirador, situat a 200 metres de la terminal. L'amo de l'establiment, Ildefons Fernández, va explicar ahir que hi va haver un moment que es van sentir fins i tot ratxes de vent huracanat. Pels volts de mitjanit, al restaurant encara hi havia clients en tres taules, ja que no podien marxar pel temporal. Per tal de veure com estava la situació, Fernández va intentar baixar cap a l'aeroport, però va trobar la carretera tallada. Els Bombers estaven retirant un arbre de la calçada; i també en van treure un altre que havia caigut just al costat de la caseta del guarda.

En les tasques de gestió de l'incident hi va treballar personal de l'aeroport, la Guàrdia Civil, la Policía Nacional, els Bombers i els Mossos d'Esquadra, que van acordonar les restes del mur. Com que la paret va caure pel costat de la carretera i no pel de les pistes, el funcionament de l'aeroport no en va resultar perjudicat, ni tampoc hi va haver problemes per accedir-hi, ja que el vial on van anar a parar les peces de formigó no és dels principals. Amb tot, al llarg d'ahir van continuar les reparacions d'alguns altres desperfectes menors que hi va haver al recinte, i tres dotacions dels Bombers van tallar per seguretat l'arbrat malmès.

LA FRASE

Els Bombers van treure un arbre del mig de la carretera i un altre del costat de la caseta del guarda
Ildefons Fernández
propietari del restaurant el mirador de vilobí d'onyar
3
dotacions dels Bombers
van ser requerides ahir a la terminal per tallar l'arbrat que havia quedat deteriorat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia