Successos

Precaució i alerta per Ebola a l'aeroport de Girona

El Ministeri envia a la policia que hi treballa indumentària de protecció, informació sobre simptomatologia i manual d'instruccions d'actuació per si detecten algun sospitós de malaltia

“Alerta sanitària per Ebola”, diuen els rètols que s'han penjat a l'aeroport de Girona per advertir de la situació de risc en tractar-se d'una frontera exterior. Els rètols visibles per a tots els viatgers que passen per la terminal són part del protocol que el Ministeri de Sanitat Exterior ha establert juntament amb les mesures de protecció del personal que treballa a les instal·lacions. Entre aquestes mesures, els agents del Cuerpo Nacional de Policía que treballen a l'aeroport de Girona fent els controls de viatgers han rebut indumentària especial de protecció per evitar contagis en cas que es trobin davant d'un viatger sospitós de patir la malaltia.

A través del correu electrònic el cap de seguretat de l'aeroport ha rebut un comunicat en el qual les autoritats sanitàries li exposen que tot i que són poques les probabilitats que a l'aeroport de Girona arribin persones infectades pel virus de l'Ebola perquè no aterren vols procedents de Nigèria, Libèria, Sierra Leone, el Congo, el Senegal o Guinea, que són els països on l'epidèmia ha causat més morts, es considera necessari adoptar mesures de precaució.

Per ensinistrar els agents que treballen a l'aeroport els han enviat un manual en què es fan constar tots els símptomes d'Ebola que mostren els malalts que la pateixen perquè puguin detectar-ho. I també un manual amb les instruccions sobre quin és el procediment a seguir en cas que per la seva pròpia actuació o a través de les informacions dels comandants o les hostesses dels vols els arribés informacions sobre possibles viatgers afectats. Les instruccions fixen prendre totes les mesures per evitar el contagi posant-se els vestits especials que els han entregat i comunicar de manera ràpida la presència d'un possible malalt a les autoritats sanitàries perquè assumeixin el control de la situació. Fins ara a l'Estat han mort d'Ebola dos missioners, tots dos després de ser repatriats un cop s'havien contagiat a l'Àfrica.

LA XIFRA

2
missioners espanyols
que es van contagiar a l'Àfrica han mort d'Ebola després de ser repatriats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia