Successos

Lliguen i malfereixen a cops un joier de Blanes

L'amo de la joieria Crisol va haver de ser traslladat al Trueta

Els lladres, que anaven amb la cara descoberta, van obrir la caixa forta i es van endur bosses plenes de joies d'or

Els atracadors que es mouen en moto i que ja han perpetrat diversos robatoris violents a la Selva van assaltar ahir al matí la joieria Crisol, al carrer S'Auguer de Blanes, van lligar i apallissar el seu propietari, que va haver de ser ingressat al Trueta, i es van emportar un important botí en joies dins d'unes bosses d'esport després d'aconseguir obrir la caixa forta.

Lligat amb filferro

Els assaltants, que havien deixat la moto, una escúter blanca de poca cilindrada, a pocs metres de la joieria, van entrar amb la cara descoberta al local. Un cop a dins, van atacar el propietari, Jordi, i el van lligar de peus i mans amb un filferro en una estança interior de la botiga, on el van començar a copejar, sobretot al cap, a cops de puny perquè els digués com obrir la caixa. Abans que el lliguessin, el joier va aconseguir polsar el botó de l'alarma. La central d'alarmes, seguint el protocol, va trucar a la joieria per saber si hi havia alguna incidència. Com que no van obtenir resposta van trucar al domicili del joier i va agafar el telèfon la dona, que va trucar al seu home i no va obtenir resposta. Llavors, a les 10.25 del matí, la dona va trucar a la xarcuteria Can Josep, que està situada davant mateix de la joieria, i va explicar la situació a la botiguera, Maite, i li va demanar si es podia arribar a la joieria per veure si passava res.

No contestava

Maite va travessar al carrer i va anar a picar a la joieria i no va obtenir cap resposta. Va mirar per les vidrieres i no va veure ningú a l'interior. Va tornar a la seva botiga, comptant que potser el joier havia sortit a fer alguna gestió. Hi va tornar al cap d'una estona i llavors va coincidir amb els atracadors que sortien, amb unes bosses d'esport a les mans. “És al lavabo” li va dir, en castellà, el primer que va sortir per la porta. I el que venia al darrere li va dir exactament el mateix. I tots dos van marxar de pressa cap a l'esquerra i van pujar a cavall de la moto que tenien a punt. La noia va tenir temps d'agafar la matrícula de la moto i quan va entrar a la joieria es va trobar que el joier, que s'acabava de deslligar, sortia amb els signes de la pallissa ben evidents al rostre i traient sang per la boca. Maite i els seus companys de la xarcuteria van alertar llavors els serveis d'emergència i la policia. En vista de les greus ferides de la víctima i de la possibilitat que tingués la mandíbula trencada, els facultatius del SEM van optar per traslladar-lo a l'hospital Josep Trueta perquè li fessin les proves i els tractaments pertinents.

Moto abandonada

Els Mossos i la policia es van activar per buscar els atracadors i al cap de poca estona ja van localitzar la moto que coincidia amb la que havia vist la dependenta de la xarcuteria, que els lladres havien deixat abandonada. La policia científica dels Mossos va analitzar tot l'escenari per intentar trobar empremtes dels lladres, que, almenys quan van sortir, no duien guants posats. La botiguera veïna es va convertir en una testimoni excepcional, ja que va poder aportar una bona descripció dels assaltants: un era de pell morena, alt i corpulent, d'aspecte sud-americà, i l'altre, que no era tan alt, tenia el cabell blanc i duia ulleres.

El mateix assaltant va ser a la joieria La Estrella

La testimoni va identificar sense cap mena de dubte l'atracador canós i amb ulleres com el d'una fotografia que li van ensenyar els Mossos, corresponent a un dels atracadors que el 17 d'octubre van assaltar la joieria La Estrella, a l'avinguda dels Pavos de Blanes, que va ser captat per una càmera de seguretat. En aquella ocasió els lladres també eren dos motoristes que van posar brides a la dependenta per immobilitzar-la però van acabar fugint quan la mestressa del local va entrar a la botiga. Els lladres van fugir amb una moto pel carrer Tarragona i pel camí van llençar una bossa amb una arma, que va poder ser recuperada perquè un vigilant de la zona blava va veure com la llençaven. El lligam entre els atracadors de les joieries Crisol i La Estrella queda evidenciat amb la identificació d'un dels lladres, però els Mossos també investiguen si els atracadors són els mateixos que el 29 de setembre passat van assaltar els recaptadors de l'empresa BTP Petroli i es van endur un botí de prop de 15.000 euros. L'assalt es va perpetrar a l'avinguda Josep Tarradellas de Blanes, a tocar de les oficines de BTP, i tot indica que la moto que van fer servir havia estat robada. Resulta que, el 27 de setembre de l'any passat, un recaptador de BTP va ser atracat per un home que el va atacar amb esprai quan esmorzava al bar Izquierdo, al costat de les oficines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia