Successos

El jutjat descarta tràfic d'influències de l'alcalde de Blanes amb FCC

Arxiva provisionalment els fets denunciats pel PDB i el president del CH Blanes, i demana un informe per les llicències de l'edifici de darrere l'església

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Blanes ha ordenat el sobreseïment provisional de la querella contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i l'interventor de l'Ajuntament, Francisco Lucio, en relació amb el tràfic d'influències que van denunciar el Partit Democràtic de Blanes (PDB) i el president del CH Blanes, Josep Ridaura, vinculat a l'empresa que s'encarregava de la neteja del poble entre el 2003 i el 2007, Fomento de Construcciones y Contratas. Els querellants afirmaven que FCC va deixar de presentar factures “per indicació dels querellats” del 2006 al 2007 “per evitar que el govern hagués de fer un pla de sanejament i no constés el nivell real d'endeutament de l'Ajuntament”.

El ministeri fiscal ja va posar fi a les diligències d'investigació el 2013 perquè no hi veia delicte de tràfic d'influències, i la titular del jutjat número 3 de Blanes, Elena Porras, conclou que no hi ha “indicis que els querellats suggerissin una demora en la facturació d'FCC”. En la mateixa interlocutòria, pel que fa al presumpte delicte contra l'ordenació del territori i urbanisme, en relació amb les obres del carrer del darrere de l'església, la jutgessa demana a la Guàrdia Civil que elabori un informe per aclarir si hi va haver “il·licituds amb rellevància penal”. L'advocat de Francisco Lucio, Manel Mir, va manifestar ahir la seva confiança que la querella s'arxivi del tot. “No pot prosperar, no hi ha cap delicte contra l'ordenació del territori”, va dir.

Per la seva banda, l'alcalde de Blanes va manifestar que no entén per què el PDB no va querellar-se contra ell mateix, atès que en la junta de govern que va donar la llicència del modificat de l'obra de l'edific de darrere l'església “ja hi havia els membres del PDB”. També va criticar que l'actual portaveu de CiU, Quim Torrecillas, també en formava part “i s'hauria d'haver retirat del debat, perquè tothom sap que estava vinculat a la venda de pisos d'aquest promotor”. També hi va afegir que la primera proposta de llicència que va passar per junta de govern va ser signada pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puig (ERC), i sí que hi constava fiança.

LA DATA

2010
Els fets
van ser denunciats a Antifrau el 2010 i posteriorment el PDB i Ridaura van presentar una querella.

LA FRASE

A la llicència del modificat de l'obra ja hi havia el PDB, potser s'haurien de denunciar ells mateixos
Josep Marigó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia