Successos

Troben el cos del pescador de Tossa desaparegut

Era al costat de la seva barca, que s'havia enfonsat a poca distància del lloc on se'l va veure per última vegada, i un tresmall el va enganxar amb la xarxa

Una embarcació de pesca, un tresmall, va enganxar ahir al migdia amb les xarxes el cos de Pere Vila Gotarra, el pescador de Tossa de 71 anys que estava desaparegut des del dia 11 de novembre, en què va sortir amb la seva barca. El cos de la víctima, que estava entortolligat en una corda que sortia de la seva barca enfonsada, va quedar atrapat a la xarxa de pesca artesanal. L'home que hi havia al tresmall va intentar pujar-lo però, en veure que no se'n sortia, va optar per acabar de lligar el cos a la corda per evitar que el mar se l'emportés.

La zona on feinejava el tresmall és a una distància de mitja milla davant des Codolar (precisament, el lloc on la víctima va ser vista per última vegada). Després de rebre l'alerta, efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil i de la Creu Roja es van mobilitzar per rescatar el cadàver del mar i traslladar el cos fins al port de Blanes. El cap accidental dels GEAS a l'Estartit, Andrés Linero, va explicar que el cos del pescador estava submergit al costat de la seva barca. Els dos submarinistes que van baixar al fons –l'embarcació era a 21 metres i mig de fondària– van veure que, a simple vista, la barca no tenia cap cop ni esvoranc. “Es desconeix per què es va enfonsar o si va tenir alguna mena d'accident”, va concretar Linero.

El cap accidental dels GEAS també va explicar que el cos va aparèixer en una zona propera d'allà on es va fer la recerca. “S'havia buscat per allà a prop, però no es va localitzar”, va concretar. Tot i això, Linero ja va advertir que els corrents marítims podrien haver arrossegat el cadàver del pescador fins a una altra zona. El cos es va traslladar a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on se li farà l'autòpsia per intentar aclarir les causes de la mort.

LA DATA

11.11.14
El pescador
va desaparèixer mentre estava feinejant amb la seva barca de tres metres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia