Successos

Detenen un veí d'en Bas que Itàlia reclama per un cas de narcotràfic del 2004

En aquests deu anys El Kandoussi Falah ha estat detingut, empresonat i jutjat per altres afers i mai se l'havia arrestat per aquesta ordre apareguda ara

La Guàrdia Civil va detenir dimarts a casa seva, a la Vall d'en Bas, El Kandoussi Falah, arran d'una ordre europea de detenció i entrega Oede, vigent fins al 2015 i emanada de les autoritats judicials italianes, que el reclamen per un afer de narcotràfic del 2004 descobert a Reggio Calabria. La Guàrdia Civil va traslladar Kandoussi a Madrid i ahir va passar a disposició del jutjat central número 6 de l'Audiencia Nacional, que ha de decidir si fa efectiva l'entrega del detingut a Itàlia. Ahir, l'Audiencia Nacional va decretar el seu ingrés a la presó de Soto del Real de manera provisional, en espera que dilluns la policia aporti més dades sobre els motius de l'Oede, tal com va demanar la seva defensa, exercida pels lletrats del bufet Salellas.

La defensa va reclamar que es clarifiquessin els motius de la detenció, ja que l'Oede només especifica que es busca Kandoussi pel carregament d'haixix que es va localitzar en un camió a Reggio Calabria l'any 2004. La defensa qüestiona la detenció per sorpresa de Kandoussi en aquest moment, tenint en compte que durant aquests deu anys Kandoussi ha estat a la presó a Almeria per un comís de droga a Roquetas de Mar, ha estat jutjat a l'Audiència de Girona per un tiroteig a Aiguaviva (va ser absolt), arrestat en el marc d'una macrooperació de falsificació de moneda a Osona... I ,tot i haver estat tants cops en mans de les autoritats judicials, mai es va esgrimir aquesta ordre que ara la Guàrdia Civil ha fet efectiva.

En el marc de l'executòria d'un cas de tràfic de droga a Girona, Kandoussi, va rebre un ofici de la Guàrdia Civil on s'exposava la seva detenció a Roquetas i l'existència d'un requeriment d'Itàlia. Però Kandoussi, segons va relatar ell mateix ahir davant del jutge de l'Audiencia Nacional, es va presentar a la comandància de Girona amb l'ofici a la mà per preguntar què havia de fer i posar-se a la seva disposició. Afirma que li van dir que tornés l'endemà i que quan va tornar li van dir que ja no hi havia cap requeriment d'Itàlia. Kandoussi també consta com un dels 50 detinguts en l'operació Perpignan que va executar el 2009 la Guardia di Finanza italiana i que va suposar un important comís de droga al port de Salern.

L'operació es va anomenar Perpignan perquè els capitostos de l'organització de narcotràfic, que va ajuntar la N'drangheta calabresa i Camorra napolitana, es reunien a Perpinyà, a la Catalunya del Nord.

LA XIFRA

10
anys
fa del comís d'un camió amb droga a Reggio Calabria, fets pels quals ara s'ha detingut un home a en Bas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia