Successos

Alarma per l'enverinament de gossos a Sant Hilari

Se n'han trobat a la roca d'en Pla, a la font d'en Gurb i a la font Vella

Hi ha sis cans morts i també un senglar

L'enverinament que s'ha produït durant els últims dies de diversos gossos i altres animals ha posat en estat d'alerta els veïns de Sant Hilari Sacalm i també els Mossos d'Esquadra. A hores d'ara ningú no sap l'autoria d'aquests enverinaments, ni si n'és responsable una o més persones. Sigui com sigui, tothom està en estat d'alerta per aquests successos.

Des de divendres s'han trobat gossos enverinats en tres sectors del municipi. A la zona de la font Vella, al sector nord de Sant Hilari Sacalm, s'hi va localitzar un gos mort divendres passat. El dissabte al a tarda se'n van trobar a la roca d'en Pla, a la zona est del municipi, i ahir, a la font d'en Gurb, a la carretera vella de Vic. En aquest últim indret, a més, a part dels animals morts s'hi van localitzar botifarres enverinades. Entre tots dos llocs s'hi va trobar un total de cinc gossos més, morts.

Per aquest motiu, i pel fet que és un espai molt freqüentat per visitants o bé per veïns que hi van a passejar, efectius dels Mossos d'Esquadra van decidir acordonar la zona per evitar riscos a les persones. Les botifarres enverinades també han causat la mort d'altres animals, fins i tot d'un senglar. A part, els veïns que han denunciat aquests fets diuen que es desconeixen els efectes que pot tenir tot plegat, ja que hi ha altres animals que es poden cruspir les botifarres enverinades, com per exemple alguns ocells, i aquests, servir d'aliment a altres depredadors.

Això no obstant, la principal preocupació dels veïns és que ningú no prengui mal a causa d'aquests enverinaments perquè, especialment, la zona de la roca d'en Pla és molt turística i, per tant, molt concorreguda per persones, que hi van a gaudir del paisatge i d'un entorn natural privilegiat.

També temen pels efectes que el verí pugui arribar a tenir a les aigües subterrànies.

Els qui han denunciat aquest fets lamenten, finalment, que l'administració no tingui una actuació més decidida en tot aquest afer.

LES XIFRES

7
animals
són els que s'han trobat morts per enverinaments a Sant Hilari.
3
zones
són els espais on, ara per ara, s'han realitzat aquests enverinaments.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia