Successos

La denúncia per la ciutat esportiva de Blanes, arxivada

Ridaura i el PDB havien acusat de malversació i prevaricació l'alcalde, Josep Marigó, i l'interventor

El jutjat número 5 de Blanes i l'Audiència de Girona han desestimat definitivament la denúncia que van presentar el president del Club Hoquei Blanes, Josep Ridaura, i tres membres del Partit Democràtic de Blanes, entre ells l'exregidor d'Esports Anselm Ramos, contra l'alcalde, Josep Marigó, i l'interventor municipal, Francisco Lucio, per la ciutat esportiva. La denúncia es va presentar el 14 de febrer del 2014 “per un presumpte delicte de malversació de cabals públics i presumpta prevaricació” pel sobrecost de la construcció de la ciutat esportiva, que inicialment estava pressupostada en gairebé 19 milions d'euros i en va acabar costant 25,5.

El 25 de febrer del 2014 la denúncia va passar al jutjat número 5 de Blanes, que el mateix dia va declarar el sobreseïment definitiu de les actuacions. El 10 de març Ridaura, el PDB i un membre d'aquesta formació, Fernando Sancha, van presentar un recurs de reforma i apel·lació reiterant la denúncia, i el dia 31 el fiscal va emetre un escrit al jutjat número 5 per deixar constància que estava d'acord amb la interlocutòria del jutge. “No s'aprecia en els denunciats Josep Marigó i Francisco Lucio que la seva actuació estigui guiada per un ànim de lucre”, manifestava. El mateix dia el jutjat número 5 va desestimar el recurs de reforma, i sobre la denúncia va dir que no es pot acudir “a la via penal per motius espuris o aliens al dret”. L'expedient es va traslladar a l'Audiència, que el 6 de juny va desestimar definitivament el recurs d'apel·lació, posant de manifest que en la denúncia “no s'imputa de cap manera als denunciats la desviació de cap fons pel seu benefici o el de terceres persones”.

Ganes de fer mal i polítics “que li segueixen la rosca”

L'alcalde de Blanes va carregar ahir contra els que l'han denunciat, en especial Josep Ridaura, i contra els polítics que “per por o per simpatia li segueixen la rosca i obliden els seus deures envers la ciutadania”. Marigó va manifestar “el calvari personal, polític i tècnic i el mal que estan fent a Blanes les accions d'aquestes persones, principalment el senyor Ridaura amb la connivència de dirigents polítics de l'oposició”. Hi va afegir que ja no el sorprèn “cap actuació d'aquestes persones per inversemblant que sigui, ni em sorprenen les seves accions malintencionades de desprestigi i menyspreu envers la meva persona, funcionaris públics municipals i el mateix ajuntament”. L'alcalde va recordar que les denúncies que Ridaura ha presentat contra ell s'han anat arxivant, i deixen constància “de la temeritat, mala fe i ganes de fer mal d'aquesta persona”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia