Successos

Policial

Set anys de marxa amb la serp

Els mossos obren un expedient administratiu a la discoteca Kyaneos de Blanes pel fet d'exposar-la en públic i precinta el terrari

L'amo diu que l'animal és al local des del 2008 i que té tots els papers en regla

La serp pitó del Kyaneos fa anys que cueja per la discoteca de Blanes. Concretament des del 2008, quan els amos del local la van adquirir en una botiga d'animals del municipi selvatà. Era una cria, i des de llavors s'ha anat fent gran, i ha arribat als quatre metres. Es tracta d'una pitó albina, una classe que no és verinosa i que mata les preses per constricció, o sigui, que les abraça fins que moren per asfíxia en impedir que es moguin les costelles per respirar.

Després de tants anys, és molt probable que l'animal hagi d'abandonar el terrari que li van muntar a la barra de la discoteca. El desencadenant és una operació policial que van dur a terme la matinada de diumenge els Mossos d'Esquadra i la policia local de Blanes. Els agents van trobar la serp en l'escorcoll del local. Davant del dubte, els efectius de la unitat de medi ambient van obrir un expedient administratiu basant-se en la llei de protecció d'animals exòtics. Els agents van precintar el terrari i la serp va quedar comissada en dipòsit. Això vol dir que ningú pot obrir el terrari sense trencar el segell policial que hi ha enganxat. En un termini de vuit dies el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca prendrà una decisió. Per una banda, poden resoldre que no hi ha cap problema i que els amos poden continuar exhibint la serp a la discoteca. Però, per l'altra, poden determinar que l'animal és massa gros perquè estigui en aquestes condicions i per exhibir-lo en públic. Si es donés aquest cas, el local seria sancionat amb una multa econòmica i l'animal seria comissat.

Davant d'aquest panorama, l'amo del local, Àngel Roca, va assegurar a aquest diari que estan tranquils perquè tenen tots els papers en regla. Que en cap cas el local ha estat sancionat –com van informar els Mossos d'Esquadra en un comunicat–, sinó que els agents van obrir un expedient per determinar si tot era correcte. L'únic dubte que té Roca és si el terrari se li ha fet petit a la serp, malgrat que han ampliat diverses vegades el seu hàbitat. Així mateix, l'amo del local reconeix que el 2013 ja li van obrir un expedient administratiu pels mateixos motius. Llavors van tancar el cas a favor del local, ja que els amos tenien tota la documentació al dia.

Ara bé, el responsable del Kyaneos pateix fins i tot per la vida de l'animal: “La serp ha de menjar, i des de diumenge que està tancada i el terrari tapat amb uns cartrons que va posar la policia.” “M'han promès que l'expedient quedarà resolt abans del cap de setmana, però i si el procés s'allarga?”, lamenta. El compte enrere ja ha començat per saber si la serp haurà de marxar o continuarà sent l'estrella de la nit de l'oci nocturn de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia