Successos

El jutge envia a la presó el ciclista a qui van retirar el carnet

Es va negar a fer un test d'alcoholèmia i li van retirar el permís

No ha pagat la multa que evitava la garjola

El jutjat penal 1 de Girona ha decretat presó per a Ruslan Kopchuk, el ciclista de Palafrugell que es va negar a fer el test d'alcoholèmia i a qui el jutjat va retirar el carnet de cotxe. L'advocat Francesc Xavier López Vegas va presentar als jutjats de la Bisbal i al Ministeri de Justícia una petició d'indult i la devolució provisional del permís de conduir, però va ser desestimada. A més, com a conseqüència de no haver fet efectiva la totalitat de la multa que se li va imposar, de 960 euros, el jutjat ha ordenat que el ciclista sigui engarjolat durant 115 dies. El seu lletrat ja ha presentat un recurs contra la decisió del jutge en què defensa, entre altres aspectes, que es va quedar sense la feina que tenia, de jardiner, a conseqüència de la pèrdua del carnet de cotxe, i que aquest ingrés impediria contribuir en les despeses de la seva filla de tan sols cinc anys. Francesc Xavier López Vegas al·lega, a més, que el ciclista va ser condemnat per un delicte inexistent, que no està previst al codi penal.

Els fets van tenir lloc el 21 de març del 2013, quan Ruslan Kopchuk va sortir de casa per anar a fer un volt de nit amb bicicleta per la zona del far de Sant Sebastià. A la motxilla es va endur un entrepà i una ampolla de vi. De tornada va passar pel centre de Palafrugell. Segons la seva versió dels fets, va ser llavors quan un home, vestit de carrer i que no es va identificar, va cridar: “Alto!” El ciclista va desconfiar i no es va aturar. Després va sentir que un cotxe particular es dirigia cap a ell a tota velocitat. L'home va desconfiar encara més i va fugir a més velocitat.

“Salvat” per la policia

Uns metres més enllà, el ciclista es va trobar un cotxe patrulla de la policia local i va ser quan, alleujat perquè ja se sentia “protegit i salvat”, va baixar de la bicicleta. Quan s'hi va apropar per explicar-los que un home amb un cotxe l'estava perseguint, van sortir del cotxe patrulla i del cotxe particular diversos policies que el van tirar a terra. “Em van fer un calbot i em van exigir que fes la prova d'alcoholèmia”, assegura. Però el ciclista, després d'haver patit un tracte vexatori dels policies, com a acte de protesta s'hi va negar. A més, afirma que tan sols va beure dos gots de vi i que, per tant, no anava borratxo. Després els agents el van detenir i el van conduir amb cotxe patrulla a la comissaria de la policia local, on va passar la nit als calabossos.

LA DATA

21.03.13
és el dia
que va ser detingut per la policia local de Palafrugell per negar-se a fer la prova d'alcoholèmia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia