Successos

El vent provoca 92 sortides dels bombers

La tramuntana, que a Portbou va arribar als 157 km/hora, no va causar danys personals

La tramuntana d'ahir va causar força desperfectes, però fins a l'hora de tancar aquesta edició no va causar danys personals. I això que alguns incidents van passar en llocs que podien haver causat molt de mal, com és el cas de la caiguda d'una bastida d'obres en un edifici de la plaça de la Constitució de Girona, la caiguda d'uns arbres del davant de l'entrada principal del Club Natació Banyoles i de la cèntrica plaça Clarà d'Olot o el despreniment de bona part de la coberta metàl·lica del pavelló de Melianta (Fontcoberta). Aquest últim incident va fer decidir l'Ajuntament a desallotjar la llar d'infants, ja que les peces hi havien anat a parar a prop i, com que continuava la ventada, no es va voler córrer riscos.

També al Pla de l'Estany uns arbres van caure sobre la carretera de circumval·lació del llac, al terme de Porqueres, i s'hi va haver de restringir el trànsit durant unes hores. A Girona, per precaució, es va haver de talar un arbre a l'avinguda Ramon Folch que el vent havia descalçat. Quant als trens, el servei es va interrompre per la caiguda d'arbres a la via, entre Caldes i Maçanet, i entre Flaçà i Girona. A Figueres el vent va tombar un semàfor d'un pas a nivell, i això també va fer parar una estona el servei. Fins a les vuit del vespre, els bombers van fer 92 sortides a la demarcació.

Les ratxes de vent màximes van arribar fins a 157,3 km/hora a Portbou. Altres punts de l'Alt Empordà amb registres molt alts van ser Navata (112,7 km/h), Roses (95,8 km/h), Sant Pere Pescador (85,3 km/h) i Cabanes (77,8 km/h). Al Baix Empordà, destaquen els 88,2 de la Bisbal, els 81,7 de Castell d'Aro i els 67,3 de la Tallada. Fora de l'Empordà, la ratxa més forta de vent va ser a Banyoles, on es va arribar als 108 km/h cap a la una del migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia