Successos

Remeten a Andorra la informació sobre Andrei Petrov

La fiscalia anticorrupció ha remès a Andorra, amb el vistiplau del jutge de l'Audiencia Nacional Eloy Velasco, la documentació sol·licitada per la fiscalia del Principat sobre el presumpte membre de la màfia russa Andrei Petrov, detingut a Lloret de Mar el 2013 per blanqueig de capital en el marc de l'operació Clotilde. La fiscalia andorrana va reclamar a les autoritats judicials espanyoles tota la informació sobre la investigació que du a terme l'Audiencia Nacional arran de l'escàndol de Banca Privada d'Andorra (BPA).

La fiscalia general d'Andorra va reclamar aquestes dades la setmana passada a través d'una comissió rogatòria que ha estat acomplerta per la fiscalia anticorrupció, tal com estableixen els acords europeus de col·laboració jurídica en matèria penal.

Vincles amb Lloret

L'operació Clotilde es remunta al mes de gener del 2013, quan la Guàrdia Civil va destapar un entramat situat a Lloret de Mar connectat amb importants organitzacions criminals russes. El responsable de la branca espanyola, Andrei Petrov, va penetrar en el teixit social i econòmic de la zona a través d'empreses ben situades que servirien per blanquejar diners que extreien de paradisos fiscals, finançant fins i tot clubs esportius.

La Guàrdia Civil va detenir diverses persones en el marc d'aquesta operació i el jutge va imputar l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia