Successos

Detingut el matrimoni que s'allotja en hotels sense pagar

Des del mes de gener, han quedat a deure en quatre establiments

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Girona un matrimoni francès que en menys de tres mesos ha quedat a deure la factura a quatre establiments de la demarcació. Van ser arrestats inicialment per haver marxat sense pagar de tres negocis, si bé se'ls imputa un altre cas perquè ahir a la tarda l'amo d'un altre hotel també va presentar una denúncia. Paral·lelament a la investigació policial, l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona havia alertat de la situació per evitar que els imputats causessin un perjudici en més llocs. Aquest cap de setmana passat, precisament, van mirar d'allotjar-se gratuïtament en un hotel de Girona, però no ho van aconseguir perquè ja havia corregut la veu. A causa de la seva reincidència, tenien una ordre de cerca i captura i els agents van saber que podien estar cometent un altre frau en uns apartaments. Els Mossos els acusen de delictes d'estafa. La dona té 59 anys i li consten antecedents a l'Estat espanyol; i l'home en té 60. Tant l'un com l'altra havien estat arrestats temps enrere al seu país per fets similars.

Aquest mes, un dels establiments estafats pel modus vivendi que havia adoptat la parella és una pensió del centre històric de Girona on van fer una estada de nou dies i en van marxar sense abonar 689 euros. Quan hi van arribar, la seva idea era quedar-s'hi 2 o 3 nits. Transcorregut aquest temps, van comentar que tenien el cotxe a arreglar i van anar allargant l'estada nit rere nit. Les propietàries, estranyades, els van preguntar pel vehicle i ells van explicar que ja el tenien reparat, si bé esperaven uns documents. En arribar el novè dia, però, els van demanar l'abonament del deute. Van dir que no duien diners i que n'anaven a treure. Per evitar perdre'ls la pista, a la pensió els van sol·licitar un document personal. Tots dos van aportar el permís de conduir i, tal com tot feia sospitar, ja no van tornar. En haver deixat els carnets, en la denúncia que els afectats van presentar hi van poder adjuntar els documents. El matrimoni, en ocasions, relata que estan jubilats i que tenen un fill al Japó que els diu que vagin allà però que a ells no els agrada el món oriental. Manifesten que els encanten les comarques gironines i que volen comprar un habitatge aquí.

A Girona també tenen pendents de liquidar 605 euros en un hotel del centre on es van estar del 2 al 9 de març. Van marxar voluntàriament i hi van deixar com a dipòsit el vehicle. L'amo els va donar un marge de confiança, però ahir va denunciar els fets. Dissabte el matrimoni va acudir a l'hotel. No van pagar, si bé se'ls havia sol·licitat que retiressin el cotxe perquè ocupava una plaça de pàrquing. Abans de fer parada a Girona, al gener van estar en un hotel de Cassà de la Selva on van quedar a deure 1.388 euros. Van argumentar que havien comprat un pis a la zona, però que s'instal·laven a l'hotel perquè els faltava la cèdula d'habitabilitat. També a Sant Feliu de Guíxols van fer un dinar per 50 euros en un hotel i van marxar sense pagar. Des del sector empresarial es fa una crida, ja que se sospita que hi ha més establiments afectats.

LA DATA

30.01.15
La parella
va marxar d'un hotel de Cassà on havia entrat el dia 19. Hi tenen pendent una factura de 1.388 euros.

LA XIFRA

59
anys
té la dona i 60 anys el seu company sentimental. Són de la ciutat de Millau, a la regió de Migdia-Pirineus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia