Successos

Judicial

Testimoni que va a missa

El mossèn de Blanes, testimoni clau en un judici per estafa, demana dispensa perquè el dia de la vista és l'aplec del Vilar

Una lladre li va admetre que estafava un ancià

Confrontació entre els interessos judicials i els religiosos davant la casualitat que, el dia del tradicional aplec del Vilar de Blanes, el mossèn de Blanes Josep Perich havia de deposar com a testimoni de l'acusació en un judici per estafa al jutjat penal número 1 de Girona. El judici contra Daris del Carmen Polanco Ozoria, que afronta dos anys de presó per haver estafat uns 2.400 euros a l'ancià que cuidava, està fixat pel dia 7 d'abril, diada del Vilar. I mossèn Perich està citat com a testimoni perquè en la fase d'instrucció va declarar que l'acusada, fora de l'empar del secret de confessió, li havia admès que agafava diners de la víctima quan li va demanar si podia intercedir amb la família per evitar que la portessin al jutjat.

En rebre la citació per anar a declarar al judici, mossèn Perich va enviar un escrit al jutjat en què exposava que com a rector de la parròquia de Santa Teresa, a la qual pertany el santuari de la Mare de Déu del Vilar, el dia 7 d'abril ha d'anar a celebrar l'eucaristia. Informa el mossèn al jutjat que “el dit aplec és una important tradició cultural i litúrgica del municipi de Blanes” i demana que la part que l'ha proposat com a testimoni renunciï o que se suspengui el judici i es fixi un altre dia. El jutjat va traslladar aquest escrit al lletrat de l'acusació particular, Joan Comas, perquè decidís en el termini de cinc dies si renunciava al testimoni del mossèn. Comas va respondre que no podia renunciar al testimoni del mossèn, tot i que va ratificar que l'aplec del Vilar és una tradició molt arrelada a Blanes i va demanar que s'ajornés el judici perquè mantenir la data del judici podia suposar un greu perjudici tant per a mossèn Perich com per a “la majoria de la població de Blanes”, que professen una gran devoció a la Mare de Déu del Vilar. Però el jutjat va desestimar l'ajornament que proposava l'acusació particular, al·legant que ajornar el judici podia causar greu perjudici a la resta de compareixents a la vista. El lletrat Joan Comas ha presentat un recurs contra la resolució. Argumenta l'acusació particular que el posen en una difícil situació obligant-lo a triar entre renunciar a un testimoni important o perjudicat tot el poble de Blanes i part de la comarca, ja que a l'aplec del Vilar hi solen anar 1.500 persones. Comas hi afegeix que, tenint en compte que els fets que s'han de jutjat el 7 d'abril van passar fa més de cinc anys, no els vindria d'aquí esperar una setmana més. El Bisbat també ha intervingut en l'afer a través d'una trucada dels seus representants legals al jutjat, que estudia si deixa la declaració del capellà per a una data posterior a la del judici o si directament l'eximeix de testificar, cosa que deixaria l'acusació sense un testimoni que li podria aportar una versió dels fets que segur que va a missa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia