Successos

L'autor del crim a cal mossèn de Blanes, jutjat i absolt de maltractaments

Eulogio Lumalang, jutjat ahir, afrontava dos anys i tres mesos de presó

Eulogio Sol Lumalang, l'autor confés de la mort de Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, apunyalat al pis de Blanes de mossèn Jaume Reixach, va ser jutjat i absolt ahir mateix a Girona per maltractaments a la seva dona i a una de les seves filles, per un aldarull domèstic ocorregut el 25 d'octubre del 2013, quaranta dies abans de causar la mort al fillol del mossèn.

Lumalang, que fins ahir tenia ordre d'allunyament de la seva dona, afrontava una pena de dos anys i tres mesos de presó que demanava el fiscal per dos delicte de violència de gènere (pel dos cops que va agafar pel coll la seva dona) i un altre de violència domèstica per les dues bufetades que va clavar a la seva filla quan la noia va intentar defensar la seva mare. Però la dona i la filla, que el dia dels fets havien assegurat que tenien molta por de Lumalang perquè es posava molt violent quan es drogava, ahir no van ratificar la seva denúncia al jutjat penal número 6, i el jutge el va absoldre in voce al mateix moment del judici, tal com havia demanat l'advocat de Lumalang, Jaume Pararols, que va exposar que les declaracions no ratificades en l'acte del judici no són prova de càrrec. D'aquesta manera, no es va tenir en compte la denúncia de la dona on assegura que mentre la intentava estrangular Lumalang li cridava “et mataré, que ja estic cansat” i “si vaig a la presó hauré de matar algú d'aquí”. Amb el silenci de la dona i l'absolució de Lumalang deixarà de tenir efecte l'ordre de protecció i d'allunyament i previsiblement la família el podrà anar a visitar a la presó del Puig de les Basses de Figueres, on l'home està reclòs preventivament pel cas de la mort de Kekeo Moraes.

Va venir el 1997 a Blanes de la mà del mossèn

Eulogio Sol Lumalang, igual que Kekeo Moraes, va arribar a Blanes el 1997 a través de mossèn Reixach, a qui va conèixer a les Filipines, on Lumalang ja estava casat amb Tayab Pastrana, que es va establir a Catalunya més tard. Actualment el matrimoni té quatre fills i l'episodi jutjat ahir no és el primer cas de violència a la llar que es denunciava. Lumalang ja va ser detingut per violència de gènere l'agost del 2010 i en aquella ocasió els Mossos li van imputar també un delicte de tinença il·lícita d'armes perquè li van trobar una pistola quan van fer l'escorcoll a casa seva. En el judici d'ahir el fiscal també demanava tres anys de prohibició de tenir llicència d'armes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia